‘t Ander zoekt puzzels en tijdschriften

Isabelle Lehouck en Nathanie Joos mochten al heel wat puzzels in ontvangst nemen. © JTV
Redactie KW

‘t Ander is een activiteitencentrum in Veurne in de Pannestraat 66 en is sinds 2011 actief. Volwassenen met een psychiatrische problematiek kunnen er terecht voor ondersteuning en begeleiding op vlak van vrije tijd, ontmoeting en vorming, maar ook met vragen over arbeidsmatige activiteiten.

‘t Ander is sinds 2019 onderdeel geworden van Covias, een samenwerkingsverband tussen zeven organisaties actief in de geestelijke gezondheidszorg in de ruime regio Noord-West-Vlaanderen. Door de coronacrisis werd het activiteitencentrum verplicht de deuren tijdelijk te sluiten en groepsactiviteiten te annuleren, maar de werking gaat verder.

Covias kwam op het idee om vrijetijdspakketten samen te stellen en te verdelen. Op maat van elk individu kan zo een aanbod gerealiseerd worden waarbij men ook in de thuisomgeving activiteiten kan voortzetten. Dat gaat van legpuzzels waar mensen een uitdaging in zien tot allerhande kruiswoordraadsels. Verder wil men ook de creatievelingen niet in de kou laten staan en wordt allerhande knutselmateriaal aangeboden, van volwassen kleurplaten tot diamond painting. Sommige bezoekers vragen ook tijdschriften om eens iets anders te lezen dan alle nieuwsberichten over de coronacrisis.

‘t Ander is nog steeds op zoek naar bruikbaar materiaal! Stuur hen gerust een mailtje via tander@covias.be.

(JTV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.