‘t 25ste Uur – wellicht Izegems bekendste café – staat te koop

© gf
Wouter Vander Stricht

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het ook officieel. Hein Dekiere – in Izegem bij iedereen bekend als Hoppie – stelt zijn café te koop. Zelf runt hij nu café ‘t Plectrum. “Ik blijf ‘t 25ste Uur openhouden op zaterdag en maandag tot het verkocht is en verder blijf ik aan de slag in ‘t Plectrum natuurlijk”, aldus Hoppie in een eerste reactie.

Op 19 december 1997 opende Hein Dekiere (52) café ‘t 25ste Uur. In de Hallestraat, het straatje dat de Korenmarkt met de Grote Markt verbindt. Het zou niet lang duren of het werd een van de meest vermaarde herbergen in het Izegemse horecaleven. Ook van ver buiten Izegem kwam men bij Hoppie, zoals Hein Dekiere bekend staat, om te genieten van een sfeervolle avond.

Notaris Bernard Loontjenshttps://www.facebook.com/Notaris-Bernard-Loontjens-104143697661751/https://www.facebook.comFacebook1

TE KOOP – IZEGEM

Uiterst commercieel gelegen HANDELSPAND (café 25ste uur) in het centrum van Izegem omvattende…

Geplaatst door Notaris Bernard Loontjens op Zondag 2 februari 2020

rich1.0https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=187832505959536&id=104143697661751552

Vooral de beginjaren waren legendarisch. Het café was wel niet te groot qua omvang, maar het je stond er vaak letterlijk schouder aan schouder. Hoppie stond ook bekend om zijn kordate manier van café houden: wie kwam om miserie te zoeken, mocht meteen opkrassen. “Je moet nu meer je best doen om volk naar je café te lokken, vroeger kwamen ze vanzelf”, zei hij daarover in onze krant.

Hein Dekiere alias Hoppi voor zijn café dat toen nog in een ander kleurtje zat.
Hein Dekiere alias Hoppi voor zijn café dat toen nog in een ander kleurtje zat.© Foto Frank

Jaarlijks hield Hoppie ook een Galabal waarop zijn trouwste klanten – die vaak vrienden geworden zijn – present tekenden. Op zijn 20ste Galabal, in december 2017, vroeg hij zijn vriend Frederik Depoortere ten huwelijk. Nu lijkt Hoppie een nieuwe stap in zijn leven te zetten en neemt hij straks afscheid van ‘t 25ste Uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier