Sympathisanten priester Luk Brutin uit Zwevezele ontvangen door bisschop Aerts

Redactie KW

Vrijdag mochten omstreeks 16 uur enkele leden van de parochieraad naar het bisdom voor een tafelgesprek met de bisschop naar aanleiding van het op non-actief zetten van priester Luk Brutin.

Enkele leden van de actiegroep kregen donderdag een bericht van het bisdom. Ze werden uitgenodigd naar het bisdom in Brugge en dit om een gesprek te voeren met bisschop Lode Aerts. Er werden al tal van acties ondernomen om priester Luk Brutin in de kerk van Zwevezele te houden. De actievoerders, de parochianen en de priester zelf blijven hoopvol.

“Vandaag werden wij ontvangen bij Mgr. Aerts”, verduidelijkt Cindy Lemaire. “Wij mochten de petities afgeven en mochten daarna ieder op onze beurt een woordje naar voor brengen. We hebben alvast onze mening kunnen geven over wat er allemaal verkeerd is gelopen in onze gemeente, wat priester Luk betreft. Zowel het politieke steekspel als de kerkelijke gang van zaken werd serieus onder de loep genomen. Er was merkbaar verbijstering bij de bisschop en de aanwezigen te zien. Er was zeker aandacht voor onze klaagzang en we hebben het gevoel dat er nu wel rekening zal worden gehouden met de verschillende aspecten die we konden op tafel gooien.”

600 gezinnen in de steek

“Er werd ook vermeld welke impact de bruuske ontzetting van Luk teweeg brengt bij mensen die hij zo hard steunt in hun strijd tegen kanker. Maar liefst 600 gezinnen voelen zich in de steek gelaten door hun geloofsinstelling. Jonge gezinnen, mensen die de weg terug gevonden hadden naar de kerk en dit omdat ze zich nu begrepen voelden. Ze konden op een moderne manier het geloof terug vinden en nu…. staan ze weer op straat en op zoek naar religie.”

Nu is het afwachten wat er verder zal gebeuren. Iedereen blijft hoopvol en de actiegroep is de bisschop dankbaar voor zijn aandacht. Ze hopen alvast dat dit gesprek iets uitgehaald heeft en dat de waarheid naar boven kan komen.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier