‘Sympathiekste fietser van Brugge’ is bekend: “Ik wilde alleen maar een dankwoordje uiten”

Wie is de sympathieke man die fietsers langs de Torhoutsesteenweg tussen Zedelgem en Brugge in de bloemetjes zet? Die vraag stelde zich nadat enkele fietsers, die op weg waren naar hun werk, van een mysterieuze weldoener een omslag met chocolaatjes en een brief kregen. Het blijkt om Guy Callens uit Assebroek te gaan. “Ik wilde alleen maar de mensen bedanken die mij al die jaren begroet hebben.”

Beeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Enkele fietsers plaatsten dinsdag een opmerkelijk verhaal op Facebook. Onder hen ook Kurt Vandenbroucke uit Zedelgem. Toen die dinsdag naar zijn werk fietste, stond daar plots een man te zwaaien met een envelop. “Toen ik de omslag opende op mijn werk, zag ik dat er twee ‘Merci’-chocolaatjes en een bijzonder hartverwarmende brief in staken. Een heel mooi en warm gebaar!”

In de brief richtte de anonieme schrijver zich niet tot één persoon, maar tot alle ‘fietspendelaars’ die hem de voorbije weken, maanden tot zelfs jaren vriendelijk hebben begroet tijdens het fietsen van en naar het werk.

Dankwoordje

Die mysterieuze fietser blijkt Guy Callens (65) uit Assebroek te zijn. Hij werkt – niet lang meer – bij Case New Holland in Zedelgem. “Met die brief wilde ik alleen maar de mensen bedanken die mij al die jaren begroet hebben of mijn begroetingen beantwoord hebben. Op den duur zijn we daar een gewoonte van beginnen maken. Na al die jaren wilde ik een dankwoordje plaatsen.”

“Ik fiets al zo veel jaren dat traject”, vervolgt Guy. “Op den duur zie je fietsers plots niet meer, bijvoorbeeld omdat ze met pensioen zijn. Ik vond het jammer dat ik van die mensen geef afscheid kon nemen. Omdat ik zelf binnenkort met pensioen ga, wilde ik mijn collega-fietsers wél bedanken.”

Veel gedeeld

Ondertussen wordt de brief van Guy gretig gedeeld op Facebook. Heel wat mensen appreciëren dit warme gebaar in kille tijden. “Ik ben eerlijk gezegd een beetje overdonderd”, geeft Guy toe. “Ik had nooit verwacht zo veel mensen te bereiken met mijn dankwoordje. Maar ik heb er zeker geen probleem mee dat mijn brief gedeeld wordt op de sociale media.”

De Bruggeling ontkent alvast dat zijn gebaar een tegenreactie is op de fietser die vorige week niet wilde wijken voor een vrachtwagen in Merksplas. Die actie ging ook viraal, maar werd heel wat minder positief onthaald dan de brief van Guy. “Neen, dat heeft daar niks mee te maken. Ik kende dat verhaal zelfs niet…” (PDV/TV)

De bewuste brief.
De bewuste brief.© gf

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.