Een vrijdagavond in Heule en ik sta op de brede stoep op Heuleplaats, met zich op Tineke, te wachten op voorbijgangers. Plots komt daar een mooi koppel aangestapt. Hij is van Brugge en heet Jan Weyts. Hij zit in het vastgoed in Roeselare. Zij komt van Kortrijk, woont in Heule, en koopt tegels aan voor een firma uit Wevelgem.

De werkweek zit erop en het is tijd voor een glaasje. Jan en Sylvie wonen samen in Heule en zijn beiden helemaal weg van de gemeente. "Gezelliger en levendiger dan Kortrijk", zo zeggen ze. Ze hebben het niet alleen over de cafeetjes waar ze graag over de vloer komen, maar ook over de bakkers, de slagers en eigenlijk alle mensen van Heule.

Het is een plek waar ze verliefd op zijn. Jammer dat er geen bergen liggen. Want ooit willen Jan en Sylvie naar de bergen. Ze dromen van de dag. Sylvie en Jan, een mooi koppel. Dat ze nog lang mogen genieten van elkaar, van Heule en van de bergen.

Een vrijdagavond in Heule en ik sta op de brede stoep op Heuleplaats, met zich op Tineke, te wachten op voorbijgangers. Plots komt daar een mooi koppel aangestapt. Hij is van Brugge en heet Jan Weyts. Hij zit in het vastgoed in Roeselare. Zij komt van Kortrijk, woont in Heule, en koopt tegels aan voor een firma uit Wevelgem. De werkweek zit erop en het is tijd voor een glaasje. Jan en Sylvie wonen samen in Heule en zijn beiden helemaal weg van de gemeente. "Gezelliger en levendiger dan Kortrijk", zo zeggen ze. Ze hebben het niet alleen over de cafeetjes waar ze graag over de vloer komen, maar ook over de bakkers, de slagers en eigenlijk alle mensen van Heule. Het is een plek waar ze verliefd op zijn. Jammer dat er geen bergen liggen. Want ooit willen Jan en Sylvie naar de bergen. Ze dromen van de dag. Sylvie en Jan, een mooi koppel. Dat ze nog lang mogen genieten van elkaar, van Heule en van de bergen.