Sylvesterjogging Wielsbeke keert terug naar de roots

Op zondag 30 december vindt de zevende Sylvesterjogging plaats. Deze editie is dezelfde als die van de beginjaren: op zondagmorgen met start en aankomst voor het gemeentehuis. “Dat is de beste formule”, meent Alain Desmet van het organiserend comité New OG.

We herkennen Els Vrielynck, Kurt De Vriese, Ansofie De Vriese, Kurt Coudenys, Alain Desmet en Inge Meyfroidt van New OG. Francis Verthé ontbreekt op de foto. © NVR

Al voor de zevende keer wil New OG meer dan duizend lopers op de been brengen. Daarom kreeg de organisatie op het sportgala de Trofee van Sportverdienste. “We kiezen weer voor het concept van de beginjaren”, aldus Alain. “We vertrekken richting Kasteeldreef, Wandellaan en Waterstraat om dan via de Muntestraat en de Caignaardstraat langs de Heirweg terug naar het gemeentehuis te lopen. Een ronde van vijf kilometer is veiliger en comfortabeler dan kleine rondes. Naar keuze kan men één, twee of drie rondes afleggen”, gaat Kurt De Vriese verder.

Na de jogging vindt er een afterparty plaats. “Op het gemeenteplein zal een grote tent staan waar de lopers en supporters kunnen napraten. Dat mondt dan altijd uit in een mooi feest, besluit Alain. (NVR)

Inschrijven kan tot 26 december op www.sylvesterjogging.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.