Sylvain en Frieda uit Bovekerke vieren hun diamanten bruiloft

© Coghe
Redactie KW

Sylvain Vanthournout (89) en Frieda Lebeke (78) vierden in Bistro Boschvogel in Aartrijke, hun zestigste huwelijksverjaardag. Zij kregen het bezoek van burgemeester Lansens en de schepenen Jessy Salenbien (Vooruit) en Jan Lievens (Open VLD), die hen namens de gemeente feliciteerden.

Sylvain en Frieda leerden elkaar kennen op de kermis in Bovekerke. Het klikte wel tussen de twee, maar vooraleer cupido raak schoot, waren nog wel enkele afspraakjes nodig. Uiteindelijk was het toch bingo en huwden Sylvain en Frieda op 1 december 1962 in Oostende. Ze vestigden zich in de Koekelaarse deelgemeente Bovekerke.

Sylvain verdiende vroeger zijn boterham als bietenman en enkele tientallen jaren later ging hij tot zijn pensioen aan de slag bij een aannemer in de wegenbouw.

Frieda verdiende de kost als seizoenarbeidster.

Het diamanten echtpaar heeft twee kinderen: Nadine en Marianne. Ze hebben ook vier kleinkinderen: Nele en Stijn Degrijze en Remi en Maja Sioen. Er zijn ook drie achterkleinkinderen: Tommy Vanderhaeghe, Laure Degrijze en Seppe Gillis. De jubilarissen vroeger fervente wandelaars, maar Sylvain is al een 12-tal jaar ziek en niet zo goed meer te been. Af en toe nog eens wandelen in de onmiddellijke omgeving gaat nog, maar de meeste dagen passeren ze met de krant lezen en tv-kijken. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier