Swingend B-Town Festival blaast Bissegem Feest nieuw leven in

De groep organisatoren van het B-Town Festival met Kurt Deleu, Davy Vannieuwenhuyze, Melissa Buyse, Louis Janart, Stephanie Demeyer, Veronique Decaluwé, Saskia Soete, Madieke D'Haene en Andres Nachtergaele. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Enkele mensen uit of met een link naar Bissegem pakken volgend jaar uit met een nieuw festival: B-Town Festival. Het festival zal plaatsvinden tijdens het laatste weekend van juni en moet de start van de zomervakantie worden.

Na een oproep op Facebook van Stephanie Demeyer en Veronique Decaluwé begin juli op reacties om in een Bissegemse deelgemeente een sneukelmarkt te organiseren volgden heel wat positieve reacties. “De locatie speelde niet echt een rol, maar toen we hoorden dat de feestmarkt in Bissegem stopte was de keuze in welke deelgemeente snel gemaakt.”

Er werden enkele mede-organisatoren gezocht en een nieuw team voor Bissegem Feest was geboren. “We richtten Bissegem Feest op in 2013”, vertelt Saskia Soete die er van in het begin bij was. “We ondersteunden de jaarmarkt aan de hand van optredens. Nu lag Bissegem Feest een tijdje stil en willen we er opnieuw iets van maken.”

Melissa Buyse die al twee jaar een sportclub runt denkt dat de juiste mensen nu aan tafel zitten om een nieuwe flow te brengen. De organisatoren willen er een dorpsfeest van maken voor jong en oud, waar de toegang gratis is en alle Bissegemse zelfstandigen en verenigingen de kans krijgen om mee te werken. “Het moet een jaarlijkse traditie worden elke laatste zaterdag van juni. We sluiten er het schooljaar af en zetten er de congé in“, zegt Veronique. “Een sneukelmarkt is het uitgangspunt. We zien een klein marktje met leuke terrasjes met food, drinks & dance in een leuk stukje groen in Bissegem. We willen voor Bissegem iets op poten zetten zoals het hoort te zijn!”

Het marktje zal zich bevinden rond het oud gemeentehuis en het festival waar overdag kinderanimatie zal zijn zal meer richting oc plaats vinden. “We willen er met artiesten en dj’s werken”, klinkt het nog. Voor de financiering zullen de organisatoren inzetten op sponsoring van lokale handelaars en willen ze een subsidiedossier indienen. Stephanie vult aan dat ze nog veel helpende handen nodig hebben. “We doen hierbij een warme oproep naar medewerkers. We bedanken hierbij nog de organisatoren van de voorbije jaren voor hun jarenlange inzet. Nu is het echter tijd voor iets nieuws!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier