Swaré Amuzé brengt comedy en muziek in Schuiferskapelle

In het bijzonder groene decor van De Welriekende Dreef herkennen we v.l.n.r. Noor Dewitte, Koen Van Belleghem, Lieve Dekie, Dean Dewitte en Peter Van Doorne. (foto TVW)
Redactie KW

Ruim 22 jaar nadat restaurant De Welriekende Dreef in Schuiferskapelle uitbrandde, brengen de vroegere uitbaters in samenwerking met Vip & Fan en Artifex Events weer leven op het prachtige natuurdomein. Dat doen ze met Swaré Amuzé. Tenminste, als het stadsbestuur zijn toestemming geeft.

Tijdens de lockdown hielden Peter Van Doorne en Lieve Dekie, die restaurant De Lieve in Zwevezele uitbaten, tijdelijk een ijsjesbar open op het domein waarvan de opbrengst naar het lokale schooltje De Dorpsparel ging. Er borrelden nostalgische gevoelens op, want sinds hun vroegere restaurant De Welriekende Dreef op 28 februari 1998 afbrandde, werd er niks meer aangevangen met het prachtig stukje natuur, dat nog altijd in familiehanden is. “Plannen genoeg nochtans, maar we kregen in dit agrarisch gebied nergens toestemming voor”, zegt Lieve.

Uitdaging nodig

Nu moet het wel lukken, met de medewerking van Dean Dewitte van Vip & Fan en Koen Van Belleghem van Artifex Events. “Dean biedt buitenlandse voetbaltrips aan en ook ik ben actief in de evenementensector, dus zijn we blij van eindelijk nog eens een uitdaging omhanden te hebben”, zegt Koen.

Dean bedacht het concept voor Swaré Amuzé.

“Ik contacteerde Koen, die het meteen zag zitten om mee te werken en we bleken ook alle twee dezelfde locatie op het oog te hebben: deze tuin van De Welriekende Dreef in de Steenakkerstraat.”

“We zijn blij om nog eens een uitdaging omhanden te hebben”

Swaré Amuzé staat voor vijf donderdagavonden genieten van comedy, gastronomie, magie en muziek. “De eerste en laatste avond houden we Swaré Komiek met de terugkerende MC Kjen Descheemaecker. Op 9 juli komen Joost Van Hyfte en Bas Birker af en op 27 augustus Ygor uit Poperinge en Steven Mahieu”, zegt Dean. Op 14 juli serveert het kwartet Swaré Gastronomiek met een degustatie van zes topwijnen gecombineerd met evenveel lekkere gerechtjes en live muziek. “Op 30 juli houden we Swaré Magiek met Tom Bibo en Gili. Donderdag 13 augustus staat in het teken van muziek met Filip Bollaert & friends met een jukeboxformule. Ons podium zal over de kikkerpoel gebouwd worden.”

Ook abonnementen

Losse tickets kosten 15 euro (behalve voor de degustatieavond) of 150 euro per bubbel van tien personen, inclusief fles huiswijn. “Normaal gezien zullen we een kleine 200 personen kunnen toelaten. We zullen ons baseren op de coronarichtlijnen die op dat moment gelden.” Abonnementen voor vier avonden kosten 50 euro per persoon of 500 euro per bubbel. De organisatoren moeten wel nog de nodige vergunningen bekomen van het stadsbestuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier