https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sven en Arne keken in Rotterdam live naar finale van Songfestival

Sven Garreyn en Arne Six zijn fervente Eurosong-liefhebbers.© gf
Sven Garreyn en Arne Six zijn fervente Eurosong-liefhebbers.© gf
Redactie KW

Sven Garreyn uit Vlamertinge en Arne Six uit Wevelgem woonden vorige week zaterdag in Ahoy in Rotterdam live de finale van het Eurovisie Songfestival bij. “Het was één groot feest”, zegt Arne die opgroeide in de Motestraat in Wervik.

Sven Garreyn en Arne Six zijn beiden van opleiding vertaler-tolk. Sven koos voor Frans-Duits, Arne voor Russisch-Duits. Arne Six (32) groeide op in de Motestraat in Wervik. “Mijn verste herinnering aan het Eurovisie Songfestival gaat terug tot 1999”, vertelt Arne. “Ik was toen tien jaar. Ik kan moeilijk een reden voor de interesse opgeven. Ik vind het zeer interessant om te volgen.”

“Ahoy was de derde keer de finale live. Eerder was ik van de partij in Stockholm in 2016 en twee jaar later in Lissabon. Nu lukte het via een lastminute ticket aan 250 euro. Voor de finale werden 3.500 aanwezigen toegelaten. In een zaal met een capaciteit voor 16.500 mensen.”

Sneltest

“Omwille van de pandemie vond het Eurovisie Songfestival vorig jaar niet plaats. Wie toen een ticket had gekocht, kreeg nu voorrang. Er waren nog een paar honderd kaartjes over en hadden we dus veel geluk. In tijden van corona was het allemaal zeer goed georganiseerd. We moesten een negatieve sneltest kunnen voorleggen. Een andere voorwaarde was het installeren van een app op onze gsm zodat men ons kon volgen in de zaal.”

Dat Hooverphonic slechts negentiende werd, bleek een ontgoocheling. “Niet echt bij mij”, zegt Arne verrassend. “Het was een heel goed nummer en heel goed gebracht en gezongen. Niks op aan te merken maar het genre dat Geike Arnaert zong is te veel niche voor het groot publiek dat daarop niet zit te wachten. Het groot publiek wil meer animo. Ik vond het al een prestatie dat België in de finale stond.”

Smurfen

Op winnaar Italië met het nummer ‘Zitti e Buoni’ van Måneskin is er ondertussen ook veel commentaar. “Bij de bookmakers stond Italië hoog”, zegt kenner Arne. “Dat nummer zorgt wel voor ambiance, al is rock ook niet direct iets voor het Eurovisie Songfestival.” De twee goede vrienden kunnen dus volgend jaar naar de finale in Italië. “We gaan dan proberen aan tickets te geraken”, lacht Arne. “Het zal alvast een heel mooie bestemming zijn.”

Arne Six studeerde af als Master Toegepaste Taalkunde Duits-Russisch. Hij is de zoon van bloemist Dirk Six en Dominique Nollet. Begin 2012 kwam hij in deze krant met zijn rijke verzameling van toen ongeveer 760 Smurfen in allerlei exemplaren. De meeste zijn kleine exemplaren. “Ik heb die verzameling nog maar er komen nu geen meer bij wegens plaatsgebrek”, aldus Arne. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten