Surinaamse vader staat terecht voor slaan zoon met broeksriem

De beklaagden sloegen verschillende keren toe. © Getty Images
Redactie KW

Een 33-jarige man van Surinaamse afkomst uit Ravels riskeert voor de Kortrijkse strafrechter een celstraf van 9 maanden en een boete van 400 euro voor slagen aan zijn 12-jarige zoon en zijn partner. Aan zijn zoon gaf hij slagen met een broeksriem.

Op 6 mei 2019 merkte een buschauffeur in Kortrijk een gewonde jongen zonder schoenen op die aan het wenen was. De man verwittigde de hulpdiensten. De jongen bleek tijdens een discussie met zijn vader Cedrick H. met een broeksriem te zijn geslagen. Zowel op de handen, rug, benen, gezicht als armen waren rode striemen te zien. Vader Cedrick H. bekende maar volgens hem gebeurde dat slechts één keer. “Het was gewoon niet de juiste manier om onze discussie over school op te lossen”, gaf de vader toe. “In Suriname gebeurt het wel vaker dat je kind een pak rammel krijgt en zich dan op de kamer gaat bezinnen. De emoties zijn hoog opgelopen.” De jongen keerde ondertussen naar zijn moeder en grootouders in Suriname terug. Met zijn vader heeft hij nog wekelijks contact.

Financiële problemen

De discussie met zijn partner ging over geld. “Door een hersenbloeding en ziekenhuisopname ontstonden er financiële problemen en spanningen”, aldus Cedrick H. “Maar ondertussen is alles uitgepraat. We volgen budgetbegeleiding bij het OCMW en werken aan onze schulden.” Hij vroeg de rechter er zonder straf of met een werkstraf vanaf te kunnen komen. “Ik was in Suriname 12 jaar lang politie-agent”, vertelde hij aan de rechter. “Misschien ga ik ook hier opnieuw die richting uit. Voorlopig ben ik chauffeur bij Bofrost.” Vonnis op 25 mei. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier