Supra Bazar heropent filiaal in Harelbeke

Stefan Vankerkhoven

Na ruggespraak met provinciegouverneur Carl Decaluwé en de burgemeesters heeft Supra Bazar zijn winkels in Harelbeke en Hulst geopend. Maandag volgen de filialen in Tielt, Lovendegem en Gullegem.

Aanvankelijk mochten de multiwinkels tijdens de tweede coronagolf hun deuren niet openen. Ze werden aanzien als niet-essentiële winkels en moesten tijdelijk sluiten. Op voorwaarde dat de afdelingen met speelgoed, textiel, meubelen en multimedia afgeschermd worden, mogen ze nu toch open voor de verkoop van dierenvoeding en tuingerief.

Voorwaarden

“De helft van de producten van Supra Bazar zijn essentieel”, zegt bestuurder Bavo Vanhalst. “Provinciegouverneur Carl Decaluwé heeft voor ons in Brussel een aanvraag gedaan om onze vestigingen te mogen openen onder voorwaarden. In de loop van de week zijn er controleurs langs geweest. Die hebben het ‘goed’ bevonden en hebben ingezien dat je bij ons veilig kunt winkelen.”

“We hebben nu het fiat van de federale regering, de gouverneur én de plaatselijke burgemeesters. Als je het aantal verkooppunten kunt spreiden, heb je minder risico dat de mensen geen afstand houden. Wij hebben trouwens de voorbije week ervaren dat de klanten zich mobiliseerden voor onder andere papierwaren.”

Andere filialen

“Omdat onze vestigingen in Harelbeke en Hulst kleiner zijn, konden wij die winkels al aanpassen en de ‘verboden’ afdelingen afsluiten. Bijgevolg zijn ze nu zaterdag al open. De drie andere filialen in Tielt, Gullegem en Lovendegem zijn groter, zij worden vandaag in gereedheid gebracht, zodat ze vanaf maandag opnieuw klanten kunnen ontvangen”, aldus Bavo Vanhalst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier