Supportersclub Rembrandt-vrienden bestaat 25 jaar

'Rembrandt-vrienden' supportersclub van Club Brugge supportersavond Boven v.l.n.r.: Lode Lobbestael, Ethan Horvath, Federico Ricca, Lois Openda, Alex Querter, Willy Wellens, Sandy De Wulf, Thierry De Baets, Stefaan Forment, Franky Verdoolaeghe en Matej Mitrovic. Onder v.l.n.r.: Nico Cappaert, Koen Vandaele, Christophe Demunter en Frederick Van Rapenbush. © foto Coghe

De Rembrandt-vrienden, de Zedelgemse supportersclub van Club Brugge, viert dit weekend haar 25ste verjaardag met een feestavond in Salons Denotter. “We zijn de vierde grootste supportersclub van Club Brugge en daar zijn we best wel trots op”, aldus Nico Cappaert, bestuurslid en uitbater van café Rembrandt.

Het was Nico Cappaert zelf die 25 jaar geleden mee aan de wieg stond van de Rembrandt-vrienden, ook al was hij toen zelf niet de uitbater van de Rembrandt, het café langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem waar het supporterslokaal gevestigd is. Dat werd hij pas acht jaar later. “De Rembrandt-vrienden is gestart door de toenmalige cafébaas Danny Tierenteyn, wijlen Guido Declerck en mezelf. Ongeveer 17 jaar geleden hebben mijn vrouw Ann en ikzelf het café overgenomen. Ik ben tot op vandaag nog altijd de secretaris van onze club”, begint Nico Cappaert.

De Rembrandt-vrienden of ‘Club 19’ is de vierde grootste supportersclub van Club Brugge, weet de secretaris te vertellen. “We zijn daar wel trots op. We tellen ongeveer 400 leden en zijn een van de weinige supportersclub in de streek. Enkel de cafés De Sportwereld in Torhout en De Burgersgilde in Lichtervelde hebben ook nog een supportersclub.”

Terug naar de leden

Het bestuur bestaat naast oprichter en secretaris Nico Cappaert ook nog uit voorzitter Koen Vandaele, erevoorzitter Thierry De Baets en de bestuursleden Franky Verdoolaeghe, Stefaan Forment, Christophe Demunter, Frederik Van Rapenbusch en Sandy De Wulf. “We organiseren niet alleen de verplaatsingen, maar ook heel wat evenementen. Wij zijn een heel actieve club en alles vloeit terug naar de leden”, vervolgt Sandy De Wulf. “In ons feestjaar hebben we zelfs meermaals gevierd. Ons supportersfeest nu zaterdag in Salons Denotter is de kers op de taart. We mogen liefst 185 mensen verwelkomen.”

Geen gezeur

Nico Cappaert is ook al twee jaar voorzitter van de Supportersfederatie Club Brugge, daarvoor was hij ruim 20 jaar bestuurslid. Een van zijn taken is om de tickets voor uitwedstrijden te verdelen onder de 58 officiële supportersclubs. Dat gebeurt volgens een berekeningsschema dat werkt volgens een puntensysteem per lid. “Of ik niet wat meer tickets voor onze club kan regelen? Neen, hoor, zo werkt het niet”, lacht Nico. “Er is een reglement en dat moet uiteraard gevolgd worden. Vroeger waren er veel meer tickets voor de uitwedstrijden, nu veel minder. Met als gevolg dat het bezoekersvak altijd te klein is en er dus altijd te weinig tickets zijn voor alle leden die mee willen op verplaatsing. Club Brugge kent het grootste aantal supporters van ons land en elke supportersclub wil meer tickets en alle tickets zijn altijd uitverkocht. Heel jammer, maar het is nu eenmaal zo. Dus iedereen heeft baat bij een eerlijk verdeelsysteem. En wij, de supporters van Club Brugge, zouden natuurlijk gebaat zijn met een groter stadion in de toekomst.” (Bieke Cobbaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier