Supporters Yves Lampaert bouwen stevig feestje

© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Philippe Verhaest

Yves Lampaert heeft Dwars Door Vlaanderen op zijn naam geschreven, hét sein voor de fans om in supporterscafé De Wante een hevig feestje te bouwen.

Andy Vroman (48) is secretaris van de fanclub Forza Lampaert en kan zijn geluk niet op. “Ik was doodnerveus tijdens de finale”, zegt hij. “Minstens twee jaar verouderd! Het WK ploegentijdrijden was al mooi, maar dit is fantastisch. Yves heeft zijn kans gegrepen, daar mag hij apetrots op zijn. Zijn seizoen is nog maar begonnen en het kan nu al niet meer kapot. Ook voor onze club betekent dit een flinke boost. We hebben nu al ruim 200 leden, maar iedereen die onze Yves in zijn hart draagt, is meer dan welkom!”

Ook André Mattan (71), de vader van dat andere Ingelmunsterse wielericoon Nico Mattan, is op de afspraak in De Wante. “Yves is nu al beter dan mijn zoon. Dat zegt Nico ook zelf. Yves is gewoon sneller aan de meet. Ik ben onder de indruk van wat hij vandaag heeft gepresteerd. Ik heb zelfs een traantje weggepinkt voor mijn televisie.”

Supporters Yves Lampaert bouwen stevig feestje
© BELGA

“Ik ben dolgelukkig”, glundert Forza Lampaert-voorzitter Bert Vanwijnsberghe. “Ik ben een goeie vriend van Yves’ broer Jens en mag Yves stilaan ook een hechte kameraad noemen. Dat ‘mijne maat’ wint: fantastisch! Die laatste zeven kilometer was ik gewoon weg van de wereld. Toen Yves over de meet bolde, wist ik niet meer waar ik het had. Nu kijken we al naar de komende weken. Parijs-Roubaix staat met stip genoteerd. Je weet nooit dat Tom Boonen uitvalt of een mindere dag heeft… Dan is het aan Yves!”

Lees hier hoe Yves Lampaert zich net na zijn overwinning voelde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier