Supporters Red Devils uit Zwevezele ontbinden hun duivels aan cc De Wissel

Supportersclub Red Devils hoopt de finale in het Kasteelpark te kunnen vieren. © Foto Nele
Redactie KW

De Red Devils willen het komende WK voetbal op de voet volgen. De Wissel wordt omgetoverd tot een echt duivelsdorp. Alle wedstrijden van de Belgische ploeg worden er live uitgezonden.

“Na de succesvolle edities van het WK 2014 en het EK 2016 smeedden wij met de Red Devils weer plannen om iets te doen rond het komende WK voetbal”, vertelt de voorzitter Gregory Coolman. “De Red Devils zijn een officieel erkende supportersvereniging van de Rode Duivels en ons clublokaal kan je vinden in café Zeswege. Onze doelstelling is de gemeente rood te doen kleuren en daarnaast alle Belgische wedstrijden live te presenteren op een groot scherm in cc De Wissel. Dit jaar gaan we nog iets verder en zijn onze plannen wat uitgebreider geworden. De zaal wordt volledig aangekleed, zodat we tot een duivelsdorp komen.”

Kinderspeeldorp

“Er kunnen slechts 500 toeschouwers binnen in de zaal. Wij willen elke Rode Duivelsfan de kans geven om een glimp op te vangen van de wedstrijden. Op de parking plaatsen wij een groot scherm, in open lucht. Er kan iets gegeten en gedronken worden en dj Miguel Bogaert zorgt voor de nodige ambiance. Tijdens de weekendwedstrijden is er randanimatie voorzien met een echt kinderspeeldorp. De Wissel wordt telkens een uur voor de wedstrijd geopend en de toegang is volledig gratis. Het aantal wedstrijden dat wordt uitgezonden, is uiteraard afhankelijk van de resultaten van onze Rode Duivels.”

Finale in het Kasteelpark

De Red Devils zijn de gemeente dankbaar dat zij de zaal ter beschikking stellen. De gemeente leeft mee met het WK voetbal. “Wij zijn alvast supertevreden dat de Red Devils iets dergelijks willen organiseren en als gemeente stellen we graag zaal De Wissel ter beschikking”, verduidelijkt schepen van Sport Lieven Huys. “Wij koesteren samen met de Red Devils een droom en hopen net zoals vele anderen dat de Belgen de finale mogen spelen. Als dat het geval is, wordt de match in open lucht op groot scherm uitgezonden in het Kasteelpark.”

(NS)

Het programma ziet er als volgt uit: België tegen Panama op maandag 18 juni om 17 uur, België tegen Tunesië op zaterdag 23 juni om 14 uur en België tegen Engeland op donderdag 28 juni om 20 uur.