Supporter van KV Oostende pakt uit met unieke moederdagactie

Het spandoek met de vele namen van supporters en hun mama's. © foto RD
Redactie KW

Geen laken met ultieme woorden naar het BAS maar wel een groot spandoek met de namen van vele mama’s van KVO-supporters wappert sinds moederdag aan de Versluys|Arena, het stadion van KV Oostende.

Via sociale media deed de creatieve diehard KVO-fan Philip Denys een oproep aan de supporters van KV Oostende. “Stuur mij de naam van jouw mama door en ze wordt vereeuwigd op het spandoek”, klonk het.

“KV Oostende bevond zich maandenlang in moeilijk vaarwater”, stipt Philip Denys aan. “Het was niet zeker of de overname door een Amerikaanse investeringsmaatschappij in orde zou komen, maar dat weerhield de fans er niet van om zich solidair te tonen met de club met donaties en een onlineveiling”, zei de positieve en enthousiaste supporter. Ook met eigen initiatieven brachten supporters geld in het laatje. Denk maar aan de creatie van mondmaskers en ook T-shirts met opschrift ‘Don’t take my Ostend Away’.

Verbondenheid uit liefde voor KVO

Kortom, de KVO-supporters werden in deze moeilijke tijden met elkaar verenigd uit liefde voor hun club. Nu KVO gered lijkt, zal de club dat geld gebruiken om de jeugd- en supporterswerking én enkele sociale projecten te ondersteunen. Dat zette mij aan het denken over wat ik zélf kon organiseren. Toen ik in het nieuws de pakkende verhalen zag van kinderen die in coronatijden hun moeder niet mochten bezoeken, zette ik deze moederdagactie op poten.”

“Vrijblijvend konden supporters een bedrag storten. Het verzamelde geld wordt dan gebruikt om een goed doel inzake coronabestrijding te ondersteunen. Mensen die iets storten, maken ook kans op een ruiker bloemen voor hun mama.”

Meer dan een wekelijkse wedstrijd

Philip Denys is alvast dankbaar dat zijn favoriete club dit project mee ondersteunt. “De voorbije maanden waren hectisch en emotioneel voor de hele club, maar toch maken ze tijd vrij om deze actie mee te trekken. Dat toont nogmaals aan dat een voetbalclub méér is dan die wekelijkse wedstrijd van de eerste ploeg. Het is een community op zich en een vlaggenschip van de stad.” (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier