Supervision Festival in Tielt wordt een driedaagse

Het dancefestival Supervision gooit het vanaf volgend jaar over een andere boeg. In 2020 kan je zelfs drie dagen terecht op het Generaal Maczekplein in Tielt. Op vrijdag 31 juli is er de Q-Party Outdoor, op zaterdag 1 augustus volgt het traditionele festival en op zondag 2 augustus wordt afgesloten met een heuse familiedag.

Een beeld van vorig jaar, toen Supervision op één dag ongeveer 1.700 feestvierders mocht verwelkomen. © WME

Supervision Festival vindt in 2020 al voor de achtste keer plaats en het wordt de derde editie met Robin Desoete en de broers Lorenzo en Bjorn Charle van Place2Party in Torhout als organisatoren. “Het lukt voorlopig nog met ons drieën, dus aan versterking van het organisatieteam denken we nog niet”, weet Lorenzo Charle. “Vorig jaar speelden we al met het idee om er een extra dag aan te breien, maar we hebben ons dan toegelegd op het uitbouwen van de zaterdag. Een schitterende line-up en maar liefst 1.700 feestvierders waren het gevolg. Nu vinden we het wel het moment om uit te breiden.”

Geen overlast

En het wordt dus meteen een driedaagse. “Toen we de kans kregen om op vrijdag uit te pakken met de Q-Party Outdoor hebben we niet getwijfeld”, gaat Lorenzo verder. “De infrastructuur staat er toch, dus qua opbouw maakt dat weinig verschil. Op zaterdag zijn dan opnieuw de danceliefhebbers welkom en op zondag pakken we uit met een familiedag. De onderhandelingen met stad Tielt waren snel beklonken en daarvoor zijn we dankbaar. Ook met de buurtbewoners willen we een goede relatie onderhouden, want van overlast mag geen sprake zijn.”

Combitickets

Op vrijdag en zaterdag zal er tot 2 uur gefeest kunnen worden, op zondag wordt rond 20 uur afgesloten. “Op zaterdag mikken we op 2.000 bezoekers, maar hoeveel bezoekers we in totaal mogen verwachten, weet ik niet. Er zullen alleszins combitickets te verkrijgen zijn. Een camping zal er nog niet zijn, omdat we drie dagen een verschillend publiek aanspreken. We willen stapsgewijs ons festival uitbouwen, dus misschien is dat wel toekomstmuziek”, rondt Lorenzo Charle af.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.