Supernova in Waregem zet in op personen met beperking

Filip De Gheest en Rik Bultynck focussen met met hun collega's van de organisatie op mensen met een beperking voor de eerste Supernova For Specials zaterdagnamiddag 16 november en op een volwassen publiek voor zaterdagavond in de expohal. © gf
Redactie KW

De Supernova For Specials van zaterdag 16 november 12.30 tot 16 uur in Waregem Expo is bestemd voor personen met een beperking. Het is de eerste keer dat Filip De Gheest, Rik Bultynck en de andere collega’s van de organisatie dit doelpubliek willen aanspreken met animatie, gezellig samenzijn en optredens van enkele artiesten zoals Andy Summer en Kate Lane.

“Voor zaterdagavond 16 november hebben wij onze bekende Supernovafestival. Maar voor dit jaar dachten wij eraan ook iets te brengen voor wie met een beperking door het leven moet”, aldus Filip De Gheest. “Het wordt dus een echt gezellig feest voor dit doelpubliek met alles erop en eraan. De prijs houden wij bewust laag: 5 euro per persoon. Intussen schreven wij al diverse organisaties, instellingen en verenigingen aan waarvan de leden een beperking hebben. Onder andere Somival, Groep Ubuntu Avelgem, Mivalti Tielt. Die lieten al weten dat zij met verschillende van hun leden naar de expohal komen.”

We hoopten slechts op 150 aanwezigen

Aspecten galabal

“We gaan er nog meer contacteren, zodat wij ruim publiek mogen verwelkomen. Momenteel zitten wij daardoor toch al aan tweehonderd man. Wij hadden gehoopt op honderdvijftig maar het zijn er al vijftig meer. Mooi, dus.”

De achtste avondeditie Supernova begint om 22 uur wanneer de deuren van de expohal open gaan. Rik Bultynck: “In het uitgaansleven in Waregem is Supernova algemeen bekend. Het is een evenement met een gevestigde waarde waarop iedereen graag aanwezig is. Je mag gerust zeggen dat het hier gaat over een verbeterd feestje met de aspecten van een galabal, gericht op een volwassen publiek. Elke editie was tot nog toe vrijwel meteen uitverkocht of toch zo goed als. Wat bewijst dat er toch wel nood is aan zo’n evenement in het Waregemse.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier