Supermarktketen Jumbo lonkt naar Roeselare, buurtbewoners zijn tegen

De supermarktketen heeft interesse om een vestiging in Roeselare te openen. De Nederlandse prijzenbreker heeft zijn oog laten vallen op een locatie in de Diksmuidsesteenweg vlakbij het Schierveldestadion.

© foto Belga

Het is een publiek geheim dat het Nederlandse Jumbo België wil veroveren en dit in navolging van die andere Nederlandse keten Albert Heijn. Beide supermarktketens zijn prijzenbrekers en zullen ongetwijfeld de Belgische prijzenbreker Colruyt het vuur aan de schenen leggen.

Er zijn nu al drie Jumbo-vestigingen in ons land, maar tegen 2025 wil de Nederlandse supermarktketen 100 winkels in ons land hebben. Het familiebedrijf heeft nu al een vijfde van de Nederlandse markt in handen maar wil verder groeien. Ons land moet een belangrijk onderdeel worden van die groei.

De NV Beco Retail Invest uit Hooglede heeft nu een aanvraag ingediend om de leegstaande gebouwen van Crea Printing Industries in de Diksmuidsesteenweg te slopen. De drukkerij verhuisde in 2018 naar nieuwe gebouwen in Hooglede-Gits.

Op de vroegere vestigingsplaats van Crea Printing Industries vlakbij de Schierveldesite, zouden twee handelspanden in de plaats komen met toegang via de Diksmuidsesteenweg. In een van die panden zou een Jumbo-vestiging komen en in het andere zou er plaats zijn voor een tiental winkelpanden.

Niet over één nacht ijs

Burgemeester Kris Declercq bevestigt dat er een socio-economische aanvraag binnengekomen is bij de stad. “Het openbaar onderzoek loopt tot 6 februari en wij zullen ons dan als stadsbestuur buigen over de wenselijkheid van die aanvraag en over de gevolgen voor de mobiliteit. We zullen dat dossier grondig bestuderen en zullen met onze besluitvorming niet over één nacht ijs gaan. We hebben trouwens tot 6 april om onze beslissing te nemen.”

Ondertussen is duidelijk dat de buurt niet te springen staat voor de komst van Jumbo. Zo is er al een actiecomité opgericht. De bewoners vrezen vooral heel wat overlast.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.