Superfans Emily en Eddy uit Houthulst bouwen living om tot café van FC De Kampioenen

woonkamer in de stijl van de Kampioenen vlnr: Emily Dendooven, kleine Sien en papa Eddy Desimpel onder Lars.© MG
woonkamer in de stijl van de Kampioenen vlnr: Emily Dendooven, kleine Sien en papa Eddy Desimpel onder Lars.© MG
Paul Bruneel

Emily Dendooven (28) en Eddy Desimpel (58) bouwden hun living gedeeltelijk om tot het café van FC De Kampioenen. Het koppel is grote fan van de gelijknamige serie en ze verwelkomden in maart ook een kleine kampioen: Sien. “Iedere avond kijken we naar een aflevering.”

Je kunt er niet naast kijken als je de living van Emily Dendooven (28) en Eddy Desimpel (58) in de Pastoor Costenoblestraat in Jonkershove betreedt, hier woont een koppel dat superfan is van FC De Kampioenen. Een deel van de living is helemaal ingericht als het kampioenencafé van Pascalleke incluis vlaggen, een bar, stickers van Radio Hallo en zelfs een bord met de gerechten die te verkrijgen zijn. Sedert 16 maart vorig jaar is er ook nog een klein kampioentje bijgekomen want Emily beviel vlak voor de eerste lockdownperiode van dochtertje Sien.

Hoe kom je er nu toe om je living in te richten naar een decor van een populaire televisiereeks? Emily: “Ik ben eigenlijk al mijn hele leven een grote fan van FC De Kampioenen. Eddy ook, maar hij is superfan geworden nadat we elkaar leerden kennen. We zijn beroepshalve allebei buschauffeur en door onze job zijn we verliefd geworden op elkaar in 2016. In 2018 zijn we dan getrouwd en op vandaag vormen we, samen met ons dochtertje Sien, een hecht gezinnetje.”

Elke dag een aflevering

“Iedere avond kijken we naar een aflevering van FC De Kampioenen en daar is het idee gegroeid om onze living in te richten als het café. We vonden dit een leuk interieur en kregen ook al heel wat positieve reacties.”

Beiden hebben ook hun eigen favoriet in de reeks. “Ik vind Fernand Costermans een goddelijk personage waar je echt mee kunt lachen” zegt Eddy, “mijn echtgenote heeft het meer voor Bieke en Markske, maar eigenlijk vallen ze allemaal heel goed mee.”

Het blijft voor het koppel niet enkel bij de inrichting van hun living, ze nemen ook iedere gelegenheid te baat om iets buitenshuis van de acteurs mee te pikken al is dit in deze coronaperiode uiteraard niet gemakkelijk. “Als we richting Plopsaland trekken, gaan we altijd binnen in het kampioenencafé, dat willen we niet missen. Wij zijn ook naar de Kampioenenmarathon geweest waar we 24 uur lang afleveringen van FC De Kampioenen hebben bekeken” geeft Emily mee. “De acteurs waren daar ook aanwezig en we hebben ze in levende lijve ontmoet, maar het was er nogal druk en we hebben toen enkel met de burgemeester kunnen babbelen. Het was wel een heel leuke ervaring, vooral ook omdat iedereen die daar aanwezig was een fan was van FC De Kampioenen.”

Uiteraard heeft het koppel ook de films van FC De Kampioenen meegepikt. Eddy vindt de eerste film Kampioen zijn blijft plezant de leukste billenkletser, terwijl Emily het meer heeft voor de tweede film Jubilée Générale . En zo zijn we beland bij Xavier Waterslaegers (Johnny Voners) die enkele maanden geleden overleed.

Mooie herinneringen

“Wij hebben gekeken naar de kersteditie van FC De Kampioenen en hebben ervan genoten, het was een prachtig eerbetoon aan Xavier. Het is wel anders als hij er niet bij is en hij is ook niet te vervangen in de reeks. Voor mij mogen ze nu stoppen met afleveringen of films opnemen, het is mooi geweest, heel mooi en de afleveringen blijven mooie herinneringen om te bekijken en er zijn bovendien ook nog altijd de strips van FC De Kampioenen die zorgen voor uren leesplezier” zegt Emily. Er zijn heel wat meer fanaten van FC De Kampioenen dan je zou vermoeden. “Er bestaan een aantal groepen op Facebook waar de fans van FC De Kampioenen met elkaar communiceren. De Kampioenen worden niet vergeten en nog steeds door velen op handen gedragen” besluit Emily. Stiekem hopen Emily en Eddy dat ze ooit eens iemand van de reeks op bezoek zullen krijgen om hun interieur te bewonderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.