Superfan Sonja Delameillieure : “Mijn idolen zijn ook maar gewone mensen”

Sonja (tweede van links), samen met Kaat Delheye (Houthulst), Paul Bruna en Eefje Van Maerrem (Diksmuide). © PADI/Daniël
Patrick Depypere

Artiesten hebben fans nodig, die hun liedjes uit het hoofd kennen en die heel wat optredens bijwonen. Eén van die superfans is Sonja Delameillieure uit Langemark, die een boontje had voor wijlen Paul Severs, maar ook gek is op de muziek van Paul Bruna en Jan Wuytens. Als het mogelijk is, is Sonja present op één of ander optreden in vooral West-Vlaanderen.

Sonja (63) was getrouwd met Marnix Ligneel, die op 12 april 2014 overleed. Ze is de mama van Kevin en de oma van Luiz. Sonja is inrichtster van de wijkfeesten op Hagebos in Langemark. Dat doet ze samen met nog vier andere bestuursleden.

Sonja met Jan Wuytens.
Sonja met Jan Wuytens.© PADI/Daniël

Sonja was pas veertien jaar toen ze al een hevige fan was van Paul Severs. “Ik was smoorverliefd tot achter mijn oren. Een puber heeft toch op die leeftijd geen verstand hé”, lacht Sonja. Toen ze Marnix leerde kennen en nadat ze waren getrouwd, verdween de interesse voor de muziek. “Onze interesse ging dan meer naar het wielrennen en ook naar het voetbal van onze zoon”, vertelt Sonja verder. “Toen ik weduwe was, vroeg mijn goede vriendin Rita Bartier of ik mee wilde gaan naar een optreden van Kurt Crabbé. Rita was zo’n grote steun voor mij, zodat ik dat niet kon weigeren. Ik ben nu een superfan van Paul Bruna en Jan Wuytens. Ze hebben allebei een heel mooie stem. Maar ik hoor ook andere artiesten graag zingen, zoals Kurt Crabbé, Angelo Martinez, Gio Vano, Michael Lanzo.. Ik ga wel iedere week naar één of meerdere optredens met een leuke groep vriendinnen. Ik rij probleemloos naar Middelkerke, Blankenberge, Ingelmunster of waar dan ook om mijn idolen aan het werk te zien. Waarom ik ze graag heb ? Omdat mijn idolen gewone mensen zijn gebleven. Als inrichter van het wijkfeest nodigen we ze ook uit om hier op te treden. Ik ben dan de gastvrouw en ze mogen zich in mijn woning omkleden. Dat is eens iets anders hé”, lacht Sonja, die even in haar agenda keek waar ze in de komende twee weken nog naartoe trekt. “Maandag 14 september is er koffienamiddag bij Jan Wuytens. Op donderdag 17 september zit ik bij Paul Bruna en Cliff in de Le Plat Plays in Zandvoorde. Op maandag 21 september ben ik te gast voor Paul Bruna in de Middenstand in Ingelmunster. Op zaterdag 26 september trek ik naar Den Anker in Middelkerke en één dag later naar 14-18 in Passendale. En de maand is nog niet ten einde hé, er kunnen er nog bijkomen.” (PADI)

Sonja in De Kippe in Merkem, waar ze één keer per maand naartoe trekt om o.a. Paul Bruna aan het werk te zien.
Sonja in De Kippe in Merkem, waar ze één keer per maand naartoe trekt om o.a. Paul Bruna aan het werk te zien.© PADI/Daniël

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.