Superfan Christa uit Beselare smelt voor de ogen van Paul Bruna uit Middelkerke

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De sterren van het podium staan al regelmatig in de kijker. Het is tijd om ook hun fans eens op het voetstuk te plaatsen. Showbizzmedewerker PADI zoekt voor ons enkele superfans op en laat ze vertellen over hun idolen. Ze diepen herinneringen en anekdotes op en duiken in hun collectie foto’s en memorabilia.

Christa Dieryckx (57) is getrouwd met Arnold Huyghe. Samen wonen ze in Beselare. Christa en Arnold zijn de ouders van twee zonen. Ze is de oma van een tweeling, Milan en Wout,van twee jaar, haar oogappels. Beroepshalve is ze zelfstandig landbouwster. In haar vrije tijd gaat ze één keer per week zwemmen, samen met enkele goede vriendinnen. Daarnaast is ze superfan van Paul Bruna in Middelkerke en dit al… 43 jaar. Met een pauze van meerdere jaren, maar toch bleef ze aan de mooie zanger met de schone ogen denken. Christa gaat naar veel optredens, minstens twee keer per maand. Vroeger met vriendinnen, nu meestal met haar echtgenoot.

Superfan Christa uit Beselare smelt voor de ogen van Paul Bruna uit Middelkerke

Hoelang ben je al fan ? Hoe is het allemaal begonnen ?

“Het begon allemaal in mijn tienertijd. Ik ging naar school in Ieper, waar ik Paul leerde kennen. Ik was pas veertien jaar. ‘t Was de tijd dat er zangwedstrijden werden gehouden op o.a. kermissen. We gingen daar met vriendinnen naartoe. Paul was een mooie jongen. Hij zong ook heel mooi en hij won praktisch altijd die wedstrijden. Ik herinner mij ook nog zijn eerste plaatje : Mister Jollie Jack Mc Collie. Ik weet nog altijd hoe het klinkt. Ik heb ook nog altijd die eerste single in mijn bezit, waarop zijn handtekening staat. Ik bezit ook nog de eerste lp’s van Paul, die nu al een beetje kraken en piepen wanneer ik ze nog eens opleg.”

Superfan Christa uit Beselare smelt voor de ogen van Paul Bruna uit Middelkerke

Vanaf dat moment was ik niet meer thuis te houden

“Mijn bewondering voor Paul Bruna bleef maar toenemen. Ik ging vaak – meestal met vriendinnen – naar zijn optredens en werd ook lid van zijn fanclub, die was gevestigd in ‘t Munchenhof in Langemark. Ooit deed ik zelfs mee aan een fanverkiezing. Toen ik trouwde, kinderen kreeg en natuurlijk ook veel op de boerderij werkte, ging ik nog weinig naar optredens, maar toch bleef Paul Bruna altijd in mijn achterhoofd zitten. Ik werd er toch regelmatig aan herinnerd, want Paul zong in het orkest de Robby Stars, waar mijn schoonbroer ook bij speelde. Ik hoorde sporadisch nog iets van Paul.”

Superfan Christa uit Beselare smelt voor de ogen van Paul Bruna uit Middelkerke

“Jaren later zocht ik Paul terug op toen hij optrad op de Keiberg in Beselare. Er zaten veel jaren tussen hoor, maar ik besloot terug naar Paul te gaan luisteren, mijn oude vriend uit mijn schooltijd (lacht). Hij herkende mij niet direct, maar ik stelde mij voor en voila, de klik was er terug en de muzikale bom was weer ontploft. Vanaf dat moment was ik niet meer thuis te houden, begon ik Paul terug te volgen. Paul had en heeft nog altijd veel optredens.”

Superfan Christa uit Beselare smelt voor de ogen van Paul Bruna uit Middelkerke

“Ik ging ernaar toe, zelfs nu samen met mijn man. De eerste keer schrok mijn echtgenoot ook dat Paul zo mooi kan zingen. Hij is eveneens fan geworden, dit nu al vier jaar lang. We gaan ook samen meer en meer kijken naar de optredens van Paul. Sinds vorig jaar heeft Paul een nieuwe fanclub en natuurlijk zijn we daar ook lid van. Wat Paul zo speciaal maakt ? Hij is vriendelijk en oprecht tegen iedereen. Hij is als artiest gewoon, heel toegankelijk. Hij maakt tijd voor een babbel. Praat je een eerste keer met Paul, dan is het precies of je hem al jaren kent. En waaraan ik Paul blijf herkennen ? Zijn ogen, die zijn zo speciaal…”

Bezit je veel gadgets ?

“Ik bezit natuurlijk veel foto’s. Van ieder optreden neem ik eigen foto’s als blijvend souvenir. Thuis heb ik een grote fotowand met foto’s van Paul en andere artiesten, maar de meeste foto’s gaan toch over Paul hoor.”

Superfan Christa uit Beselare smelt voor de ogen van Paul Bruna uit Middelkerke

“Ik heb ook sleutelhangers, enz. We leggen veel kilometers af om ons idool te zien. Voor mijn man, maar ook voor mezelf is het een ontspanning na het zware werk op onze zelfstandige boerderij. Het is ook fijn dat ik samen met mijn man daar naartoe kan gaan. De cruise met Paul blijft een aanrader, net zoals zijn kerstshow. Paul treedt zo vaak op, zodat je als superfan zonder problemen je idool vaak kan zien. Mijn lievelingsnummers ? Il Mondo (heel mijn leven), Jij bent de top, Het kan niet zijn, Dat zomerse gevoel en vooral Geef mij je angst. Zijn nieuwe single Meer dan ooit is ook een pareltje. Al zeg ik het nu al, maar ik ben er zeker van dat het een hit zal worden. De fans van Paul vormen één vriendengroep. We proberen altijd samen te zitten wanneer Paul ergens zingt. We hebben ook een goede band met Georgette en Kamiel, de ouders van Paul.”

Superfan Christa uit Beselare smelt voor de ogen van Paul Bruna uit Middelkerke

Bewaar je leuke anekdotes aan je idool ?

“Een mooie herinnering is dat we mochten meespelen in de clip van zijn single Waait waait weg. De opnames duurden één dag en dan schrik je wel eens wat er allemaal bij komt kijken. De meeste mensen staan daar inderdaad niet bij stil. Tijdens die opnames kwam ik nog een gewezen schoolvriendin tegen. Dat was heel toevallig, maar ook enorm leuk. Sindsdien hebben we natuurlijk terug contact.”

Superfan Christa uit Beselare smelt voor de ogen van Paul Bruna uit Middelkerke

(PADI)