Sup for Think Pink in Oudenburg brengt 560 euro op

© Laurette Ingelbrecht
© Laurette Ingelbrecht
Redactie KW

Op zaterdag 3 en zondag 4 april organiseerden watersportschool Amanzie en fietscafé ‘t Spaans Tolhuis op het kanaal Oostende-Gent ‘Sup for Think Pink’. Daarmee ondersteunen ze de nationale borstkankerorganisatie die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie.

Heel wat evenementen worden door het coronavirus afgelast, maar Sten De Lille, de bezieler van watersportschool Amanzie, bleef niet bij de pakken zitten. Sten stelde alles in het werk om Sup for Think Pink op een coronaveilige manier te organiseren. Sup is de afkorting voor ‘stand-up paddleboard’.

Tweedaagse

Het evenement was oorspronkelijk enkel voorzien op zondag 4 april, maar werd uitgebreid naar een tweedaagse. Zo konden meerdere groepen van vier personen coronaproof deelnemen. Peter Velle en Joke Debevere van fietscafé ‘t Spaans Tolhuis stelden hun toilet open voor de deelnemers. Aanvankelijk was het plan om iets van catering aan te bieden. Hiervan zou eveneens de opbrengst aan Think Pink geschonken worden. Door de strenge coronaregels en om samenscholingsverbod te voorkomen kon dit helaas niet.

De deelnemers gingen aan ‘t Spaans Tolhuis het water op met een stand-up paddleboard. Deze actie zorgde voor een opbrengst van 560 euro. Naast deze actie kunnen de echte supliefhebbers via Amanzie een opblaasbaar supboard kopen met de optie om er een kajakzitje op te bevestigen. Een percentage van de opbrengst wordt gedoneerd aan Pink Ribbon. Meer info via https://www.amanzie.be , info@amanzie.be of 0479 53 49 19. (LIN)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten