Sunparks in De Haan wordt opnieuw Center Parcs en investeert 39 miljoen euro

Sunparks verandert in mei volgend jaar opnieuw naar Center Parcs. In 2011 werd de naam al eens aangepast. Deze keer wordt er samen met de naamswijziging ook 39 miljoen euro geïnvesteerd. Er komen ook extra jobs. Het aantal medewerkers zal stijgen van 560 naar 700 mensen.

Met de naamswijziging gaat een investering van 39 miljoen euro gepaard. © LB

Sunparks De Haan opende in 1989 de deuren. In 2007 werd het park overgenomen door Pierre & Vacances Group en in 2011 wijzigde de naam even naar Center Parcs. “We hebben toen een fout gemaakt door de naam te veranderen zonder het park aan te passen. Onze vaste Center Parcs bezoekers hadden daardoor niet het gevoel dat het park voldeed aan de verwachtingen. Nu investeren we in totaal 39 miljoen euro om het park ook om te vormen tot een volwaardig Center Parcs park”, zegt Paul Renders, Managing Director Center Parcs België. De Haan wordt zo het vierde park van Center Parcs in België.

In totaal wordt anderhalf jaar gewerkt in het park. Alle werken moeten klaar zijn tegen mei volgend jaar. “Momenteel zijn al 70 procent van de 519 cottages vernieuwd. De huisjes werden volledig gestript en hebben een nieuwe vloer, badkamer, keuken en volledig nieuw meubilair.” Ook aan de faciliteiten werd volop gewerkt. “Momenteel is al één restaurantconcept vernieuwd. Er komen verschillende concepten. De supermarkt werd al volledig vernieuwd en er zijn nog werken bezig aan een volledig nieuw kinderparadijs”, licht Yves Vermeire, general manager Center Parcs Park De Haan toe. Het park was de voorbije zes weken gesloten, omdat er ook een volledige nieuwe koepel geplaatst is over het zwembad. “De koepel was versleten en we moesten die volledig vernieuwen. In de komende maanden wordt ook het zwembad zelf nog verder aangepakt met een nieuwe wildwaterbaan, maar ook nieuwe decoratie en planten.”

De investering zal zorgen voor meer overnachtingen en meer tewerkstelling. “We verwachten een stijging van 560.000 overnachtingen naar 650.000 overnachtingen per jaar. Er zullen ook meer mensen aan het werk kunnen. We gaan van 207 naar 265 voltijdse equivalenten, wat in aantal mensen neerkomt op een stijging van 560 naar 700 medewerkers.”

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.