Summer@Lauwe klaar voor spetterende editie

Negen van de twaalf bestuursleden stelden maandagavond de zesde edite van Summer 2019 voor. We zien zittend v.l.n.r.: Evi Verhelst, Hilde Debruyne, Katrien Wellens, Pieter Decruyenaere en Marie-France Deleu. Achterin: Steven Holvoet, Bart Cardoen, Chris Verbrugge en William Vincqier © WO
Redactie KW

Ook dit jaar slaagden een 50-tal vrijwilligers erin heel wat nieuwe artiesten uit binnen- en buitenland te strikken. Organisator Steven Holvoet kijkt samen met zijn team reikhalzend uit naar de intussen zesde editie van Summer@Lauwe: “We verwachten acht à tienduizend man”, klinkt het.

Eén van de opvallendste acts wordt ongetwijfeld die van Theater Vladimir. De Nederlandse circusgroep brengt een meterslange vis tot leven boven de hoofden van het publiek. Nu en dan spuwt de 5,5 meter lange vis plastic ballen uit zijn bek, als symbool voor zijn vervuilde leefomstandigheden. Misschien houdt u meer van een kleurrijke sociale aap? De lila gorilla oftewel Golila vermaakt jong en oud met zijn speels en zachtaardig karakter, al kan hij soms ook lui zijn.

De kidsstreet vindt dit jaar weer plaats in de hospitaalstraat. Avanco verzorgt er activiteiten en Anima Mario plooit ballonnen. Als kers op de taart is er het traditionele vuurwerk aan de kerk.

Het volledige programma vindt u op www.summeratlauwe.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier