Sulferbergfeesten moeten residentie Sulferberg in de kijker plaatsen

(foto EF)
Redactie KW

In het weekend van 21 en 22 september vinden De Sulferbergfeesten plaats. De bedoeling is om de woon- en zorgwoningen, met aanpalend cafetaria en bakkerij, nog beter in de bekendheid te brengen. Residentie Sulferberg opende een jaar geleden. Momenteel zijn 13 van de 53 voorziene assistentiewoningen bezet.

“Residentie Sulferberg ligt op een prachtige locatie naast één van de natuurgebieden van de gemeente Heuvelland, vlakbij de wandel- en fietsroutes”, klinkt het bij Maarten Criem van Community Building, die de residentie uitbaat. “De bewoners wonen er in een smaakvol appartement, dat gehuurd of gekocht kan worden, middenin een groene, rustgevende omgeving. Vanop de terrassen genieten ze van mooie uitzichten op de landschapstuin, de vijver of de groene omgeving. “

Tijdens de Sulferbergfeesten zullen de projectleiders van Community Building aanwezig zijn om geïnteresseerden een rondleiding te geven. “We willen af van de vooroordelen tegenover ons project”, zegt Maarten Criem. “Zo horen we ten onrechte dat onze woningen duur zijn. Dit spreken we ten stelligste tegen. Een woning, voorzien van alle comfort zonder extra kosten kan gehuurd worden aan 24 euro per dag. Het is door de wet bepaald dat enkel mensen vanaf 65 jaar in aanmerking komen om een woning te betrekken. De bevoegde overheid laat wel een afwijking toe van 25%. Vandaar dat ook 50’ers hier kunnen verblijven.” Op dit moment zijn dertien woningen bezet of een totaal van 16 personen, drie koppels en tien alleenstaanden.

zonnig terras

De aanpalende cafetaria wordt uitgebaat door Joris Coninx. Hij is ook de initiatiefnemer van de komende Sulferbergfeesten. “We willen deel uitmaken van de Westouterse gemeenschap en ons op die manier nog wat bekender maken. We zijn verre van exclusief verbonden aan de zorgwoningen. Hier in de cafetaria is iedereen welkom. Zo voorzien we dagelijks een dagschotel aan 15 euro. Daarop hebben de mensen die hier verblijven wel een korting. We liggen misschien wat ongelukkig. Zo zijn we niet te zien van aan de straatkant, maar dit is echter de keuze van de architect geweest. Zijn concept bezorgt ons wel het zonnigste terras van het dorp. Wie wil komen, is welkom, maar moet dan wel het complex binnen rijden”, aldus Joris Coninx, afkomstig van Lo-Reninge, en sedert de opening in september vorig jaar de uitbater van de cafetaria. Joris: “In een ver verleden was ik kok in Sint-Idesbald. Zo keer ik weer terug naar de horeca.”

Optredens

Bij de Sulferbergfeesten wil Joris nogal wat Westouternaars betrekken. Er is de tentoonstelling van Manuel Bril, een optreden van een plaatselijke stand-up comedian en van het zangduo Komjoesay. Voor de allerkleinste bezoekers wordt een springkasteel voorzien. (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier