Succesvolle taartenbak voor Oekraïne in Poelkapelle

Vlnr. helpende vrijwilligers Noëlla Bardyn en Myriam Dumon en verder de organisatoren Bea Bentein, Olena Zelinska, Hans Six, Antonina Blinkova, Yehor Sharipov, Grietje Brusselle en Ignace Thoma. © (Foto RB)
Robert Barthier
Robert Barthier Medewerker KW

De actie ‘Taarten voor Oekraïne’, op het getouw gezet door Olena Zelinska (Oekraïense), haar echtgenoot Patrick Van Beneden uit Poelkapelle en Grietje Brusselle, Bea Bentein en Ignace Thoma werd vrijdag een groot succes.

Ook de ouderraad en een pak vrijwilligers hielpen mee om de ganse zaal taartminnaars te bedienen met een koffie er bovenop. Het werd een schot in de roos, de Poelkring liep eivol en de taarten en koffie gingen massaal over de toonbank. Olena Zelinska bakte, met de vele helpende handen, en de recepten en taartvormen van de Oekraïense Dinara Kasko; het Oekraïense meisje dat een hobbybakker is.

Olena bekommert zich om haar in Oekraïne wonende dochter en familie. Ook de Oekraïense Antonina Blinkova (29) en haar zoontje Yehor Sharipoc (9) tekenden present. Antonina had in Oekraïne een kapsalon aan de rand van de militaire basis en naast de luchthaven van Boryspil. Als je weet dat Poetin alle cruciale punten aan diggelen knalt, dan zou je voor minder op de loop gaan. En zo is de Oekraïense coiffeuse Antonina Blinkova met haar zoontje Yehor Sharipov op de vlucht.

Zij woonden in Boryspil op 35 km van Kiev en hebben nu hun onderkomen in het gezin Hans Six en Conny Dequeecker in de Stadensteenweg 28 in Poelkapelle. Antonina zoekt werk om niet blijvend afhankelijk te zijn van het gastgezin. Nog dit: tekeningen van de schoolgaande jeugd op tafel deden dienst als onderleggers en er werden eveneens drie taarten, door Olena gebakken, verloot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier