Succesvolle quiz over de horeca wordt hernomen

De organisatoren van de horecaquiz. © MD
Redactie KW

Tijdens de maand augustus liep via het internet een quiz over de horeca in Poperinge, Heuvelland, Vleteren en Alveringem. “Gezien het grote succes willen we vanaf oktober starten met een nieuwe reeks”, zegt Bert Recour, voorzitter van Horeca Poperinge-Heuvelland.

De quiz wordt samengesteld door Poperingenaar Jochen Nolf, die in het wereldje als samensteller en presentator al meer dan zijn sporen heeft verdiend. “Ik werk samen met Horeca Poperinge-Heuvelland, met mijn bedrijfje Quiztion. Bedoeling is de horeca, die het al maanden niet onder de markt heeft, eens extra in de kijker te zetten. En dat doen we dus via een platform op het internet. Iedereen kan gratis meespelen vanuit zijn luie zetel via play.quiztion/themaquiz”, legt Jochen Nolf uit.

Zo werkt het

“Het betreft een uniek systeem. Het is een mooi alternatief voor de ‘fysieke’ quizzen die normaal plaatshebben in zalen. Eerst moet men zich wel aanmelden via e-mail, zodat we weten wie deelneemt, en aan wie we de prijzen kunnen bezorgen. Er zijn telkens reeksen van zeven vragen over de plaatselijke horeca. Het betreft een mix van meerkeuze en open vragen.”

In augustus hadden we honderd unieke spelers, zonder enige reclame. Er zijn veertien winnaars per maand. Zeven mensen wonnen een waardebon, te spenderen bij een etentje of zo bij de plaatselijke horeca. Naast de echte winnaars worden ook nog enkele prijzen toegekend via loting. De nieuwe reeks, die totaal anders is dan die van augustus, loopt voorlopig tot eind oktober, met mogelijke verlengingen”, vertelt Jochen Nolf nog.

Bijleren

“Het aantal mogelijke vragen is onuitputtelijk. Zo wist in augustus slechts een derde van de deelnemers dat De Goe Smete in Poperinge 18 bowlingbanen telt en slechts weinigen wisten dat In De Wulf, het voormalige sterrenrestaurant van Kobe Desramault in Dranouter, nu Het Sparhof heet. Via de quiz kan men dus ook erg veel bijleren”, lacht Jochen nog.

“Onze vereniging telt 179 leden”, zegt voorzitter Bert Recour van hotel Recour en restaurant Pegasus op de Paardenmarkt in Poperinge. “We hopen uiteraard dat we allen mogen open blijven na de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad. Een aantal feestzalen blijft nog steeds gesloten.”

“Gelukkig hebben we veel mooi weer gehad, zodat de mensen veel op de terrassen konden zitten. Enorm veel toeristen namen een staycation, en hierdoor kreeg het fietstoerisme een fantastische boost”, besluit Horeca-voorzitter Bert Recour. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten