Succesvolle eerste editie van Kortrijk Gordelt onder stralende zon

Onder een warme zomerzon ging op zondag 10 juli voor de eerste keer het fietsevenement Kortrijk Gordelt door. De start en aankomst lagen op de Groeningekouter, in het centrum van fietsstad Kortrijk. De organisatie noteerde in totaal 757 inschrijvingen.

© IC

De opbrengst van Kortrijk Gordelt gaat naar een goed doel. Het evenement steunt het wetenschappelijk onderzoek naar gentherapie van Professor Leroy voor mensen met het Ushersyndroom. Annemie Nyffels is voorzitter van de Helen Keller Club Brugge, richtte de Helen Keller Pioniers op en zit in het bestuur van de vzw Anna Timmerman, de belangenvereniging voor doofblinden. Ze heeft het syndroom van Usher en fietst mee achter op een tandem tijdens Kortrijk Gordelt samen met haar begeleider Nicole Maenhout.

“Ik neem vandaag deel aan het evenement om doofblindheid beter bekend te maken. Er zijn weinig mensen die dit kennen. Ik wil via Kortrijk Gordelt het wetenschappelijk onderzoek naar Usher steunen. Doofblinden hebben nood aan ontspanning en begeleiding. Vandaag zal ik veertig kilometer fietsen. Het is ook een vorm van sociaal contact en een samenkomen om elkaar te steunen.”

Kortrijk Gordelt is een sportief en recreatief fietsgebeuren waarop zowel geoefende wielerliefhebbers en fietsfanaten, maar ook families en kinderen hun gading vonden. Er was keuze uit vier routes van twintig, veertig, zestig en honderd kilometer die professioneel bewegwijzerd waren en ondersteund werden door seingevers.

(ICK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.