Subsidies voor vakantiewoningen in Watou, Reningelst en Oostvleteren

Ook De Rentmeesterhoeve in Reningelst krijgt subisidies van Toerisme Vlaanderen. © MD
Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) voorziet via Toerisme Vlaanderen 100.000 euro subsidies voor vakantiewoning ‘In ‘t Groen’ en B&B ‘De Rentmeesterhoeve’, respectievelijk gelegen in Watou en Reningelst. Ook de vakantiewoning Elzendamme in Oostvleteren krijgt een toelage van 9.630 euro.

“Als onze toeristische ondernemers zelfs in deze moeilijke tijden blijven investeren in hun logies, geven we graag een stevige duw in de rug. Zo versterken we het logiesaanbod in Poperinge en bereiden we ons voor op de herstart van de toeristische sector in eigen land”, zegt minister Zuhal Demir.

Ook in deze financieel onzekere tijden blijven vele uitbaters van logies investeren in hun verblijf. Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir wil Vlaanderen klaarstomen voor een vakantie in eigen land en geeft vakantiewoning ‘In ‘t Groen’ en B&B ‘De Rentmeesterhoeve’ in Reningelst daarom elk 50.000 euro subsidies om hun verblijf een upgrade te geven. Op die manier kunnen de uitbaters werk maken van kind- en familievriendelijke investeringen.

Jean-Marie Blondeel, gemeenteraadslid voor N-VA in Poperinge is zeer tevreden met de steun vanuit Vlaanderen. “De Vlaming zal zijn of haar vakantie massaal doorbrengen in eigen land. Dat biedt een enorme opportuniteit voor onze dorpen om de vele troeven waarover we bezitten in de kijker te zetten. Met de steun voor deze logies verzekeren we toeristen volgende zomer en nadien van een aangenaam verblijf in onze stad,” aldus Jean-Marie Blondeel.

Vakantiewoning Elzendamme.
Vakantiewoning Elzendamme.© RVL

De vakantiewoning Elzendamme krijgt een toelage van 9.630 euro. Die dient om er kind- en familievriendelijke investeringen te doen en om er camperplaatsen in te richten. 69 logiesuitbaters, verspreid over heel Vlaanderen, krijgen samen 2 miljoen euro aan financiële steun om hun logiesaanbod structureel te versterken. Het gros van de investeringen spitst zich toe op kind- en familievriendelijke infrastructuur. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.