Subsidie van 5.000 euro voor woonzorgcentrum Riethove Oudenburg

Woonzorgcentrum Riethove. © LIN
Redactie KW

Provincie West-Vlaanderen en het Streekfonds lanceerden onlangs in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting een projectoproep waarbij West-Vlaamse woonzorgcentra financiële ondersteuning konden krijgen om de strijd tegen COVID-19 het hoofd te bieden. Woonzorgcentrum Riethove in Oudenburg krijgt 5.000 euro.

“Woonzorgcentrum Riethove diende een dossier in waarin de vele inspanningen voor en door de medewerkers en de bewoners van het wzc werden belicht. We hebben ondertussen het goede nieuws gekregen dat ons zorgcentrum de subsidie van 5.000 euro heeft binnengehaald“, zegt schepen van Sociale Zaken Romina Vanhooren. “Mede dankzij extra Europese middelen kunnen in totaal 80 West-Vlaamse woonzorgcentra, waaronder dus ook Riethove, rekenen op een financiële steun van 5.000 euro om tegemoet te komen in de meest urgente kosten naar aanleiding van de coronacrisis.

Beschermingsmateriaal

“Woonzorgcentrum Riethove wenst met deze subsidie te investeren in enkele materialen om de zorg beter te faciliteren, zeker bij een eventuele isolatie van mogelijke COVID-19-bewoners. Zo zullen aparte verzorgingskarren worden aangeschaft in het kader van een correcte isolatiezorg binnen het woonzorgcentrum“, legt Romina Vanhooren uit. “Het verzorgen van bewoners met een eventuele virale besmetting vraagt namelijk een individuele aanpak en de aanwezigheid van voldoende beschermingsmateriaal. Dankzij voldoende mogelijkheden kunnen besmette en niet-besmette bewoners volledig apart verzorgd worden en wordt het risico op mogelijke overdracht geminimaliseerd.”

Duwtje in de rug

“Onze stad doet er alles aan om veiligheid in alle aspecten van de dienstverlening te garanderen. Maar aan veiligheid hangt er ook vaak een prijskaartje, vandaar dat we de provincie zeer dankbaar zijn voor deze ondersteuning. Op deze manier krijgt de goede en veilige werking van Riethove zeker en vast een duwtje in de rug.”

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.