Stuur een kleurrijk kaartje naar Sylvie uit Blankenberge om haar te steunen in haar strijd tegen borstkanker: “Ze houdt van olifantjes, giraffen, vlinders en veel kleuren”

Camille Jonckheere

Sylvie Adam (40) uit Blankenberge moet volgende week een zware operatie ondergaan. Slechts enkele weken geleden kreeg ze te horen dat ze borstkanker heeft. Om haar te steunen in deze moeilijke periode doet haar familie een oproep om kleurrijke kaartjes te sturen en haar zo wat op te vrolijken.

Een maand geleden kreeg Sylvie Adam (40) uit Blankenberge het zware verdict te horen dat ze borstkanker heeft. “Mijn zus heeft het syndroom van Down, we zorgen al ons hele leven voor haar. Tijdens de week verblijft ze bij de zorggroep Impact in Nieuwpoort. Daar ontdekten ze dat Sylvie wat last had van irritaties en de thuisverpleegkundigen hadden ons aangeraden om dat toch even te laten onderzoeken”, vertelt Tom Adam (38), fractieleider van Team Blankenberge.

“Toen kregen we te horen dat ze een tumor hadden gevonden. Dat nieuws was voor ons een hele klap, we hadden het helemaal niet zien aankomen. Onze papa is een paar jaar terug overleden aan longkanker. We proberen niet te spreken over ‘kanker’ maar over een beestje, zodat Sylvie dat niet met elkaar zou linken.”

Zware operatie

Ondertussen onderging Sylvie al heel wat onderzoeken. “Daaruit kwam er ook wel positief nieuws naar boven”, gaat Tom verder. “Zo zijn er op de extra scans geen uitzaaiingen vastgesteld. Komende dinsdag 1 oktober zal Sylvie de zware operatie van een borstamputatie moeten ondergaan. Hopelijk is daarmee de kous af.”

Voor Sylvie is het heel zwaar. “Het is moeilijk voor haar om het een plaats te geven. Haar gewone leven gaat voorlopig nog verder zijn gangetje. Ze wordt ook heel goed begeleidt bij Impact, waar ze haar stap per stap mee proberen te nemen in het proces. Maar de operatie dinsdag zal voor haar zwaar worden. Daarom willen we haar wat steunen met hulp van lieve mensen.”

Kleurrijke kaartjes

Tom en de familie besloten om een oproep te lanceren op sociale media met de vraag om zoveel mogelijk kleurrijke kaartjes op te sturen naar Sylvie. “Die kaartjes zullen haar enorm veel deugd doen. Zo kunnen we haar een hart onder de riem steken en door deze moeilijke tijd helpen. Sylvie zelf kleurt veel, dus kleur is voor haar heel belangrijk. Verder houdt ze vooral van olifantjes, giraffen en vlinders.”

Alle kaartjes voor Sylvie zijn welkom aan de volgende adressen: K. Deswertlaan 29 bus 3, 8370 Blankenberge of De Wandelaar 3, 8730 Blankenberge.

Steun bij vrienden

Tom en zijn broer Dennis vinden veel steun bij de familie en vrienden. “Onze familie is niet zo groot, maar we zijn er voor elkaar. Ook onze dichtste vrienden staan voor ons klaar. Mijn beste vriendin heeft me geholpen met het schrijven van de tekst voor de oproep. Het was voor mij te moeilijk om er de juiste woorden aan te geven op dit moment. Onze vrienden staan ook altijd klaar om even te babbelen of te gaan wandelen. We voelen dat mensen er voor ons zijn en dat doet deugd. Dat gevoel willen we ook zeker bezorgen aan Sylvie en hopelijk lukt ons dat met de kaartjes”, besluit Tom.

“Ik ken Tom en zijn zus al van kinds af aan. Dus toen hij mij vroeg of ik de oproep wilde delen, heb ik dat ook onmiddellijk gedaan”, vertelt burgemeester Björn Prasse (Team Blankenberge). “Dat is het minste dat ik kan doen en dat doe ik dan ook met veel plezier. Ik zal er voor zorgen dat mijn kaartje tijdig bij hen geraakt.”