Studio West ambassadeur van ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’ in Lo

©Sargis Baghramyan
©Sargis Baghramyan
Redactie KW

Conceptstore Studio West in Lo is verkozen tot een van de 52 ambassadeurs van West-Vlaanderen voor ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’, een initiatief van Ondernemerscentra West-Vlaanderen (OC West). Zaakvoerster Lisa Veramme (27) is uiteraard blij met deze erkenning.

Meer dan 400 handelaars registreerden zich om het gezicht te worden van de campagne Ik koop lokaal bij de winkelier van hier en consumenten mee bewust te maken van het belang van lokaal kopen. Uiteindelijk zijn 52 West-Vlaamse winkeliers door hun klanten verkozen tot ambassadeur. In Lo-Reninge gaat die eer naar de cadeau- en decoratiewinkel Studio West van Lisa Veramme in de Weststraat 10 in Lo.

Creaties uit de Westhoek

Studio West opende pas in december vorig jaar de deuren. “Studio staat voor het creëren”, zegt Lisa. “Zo ontwerp ik onder meer geboortekaartjes, logo’s en visitekaartjes. West verwijst enerzijds naar de Weststraat, maar anderzijds ook naar mijn roots en trots: de Westhoek.”

Het aanbod van Studio West breidt steeds verder uit. Je vindt er naast leuke cadeaus en decoratie (droogbloemen, vazen…) ook zelfontworpen wenskaarten, snoepdoosjes en komisjezakken met West-Vlaamse quotes op. Lokaler kan eigenlijk niet: bedacht, gemaakt en verkocht door dezelfde enthousiaste West-Vlaamse creatieveling.

“Een zaak opstarten in coronatijden was niet gemakkelijk, daarom is het leuk dat er wat meer zichtbaarheid gecreëerd wordt door deze actie. “ (KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.