Studio Kontrabas uit Ingelmunster brengt muzikale videocall vanop geheime locatie

Op zaterdag 19 december zendt Studio Kontrabas van 10 uur ’s morgens tot 2 uur ’s nachts live uit vanop een geheime, afgesloten locatie. Het zestal van Studio Kontrabas brengt een langgerekte en vooral muzikale videocall, die men kan volgen via hun website en hun Facebookpagina.

© Lise Vanlerberghe

Eind augustus kondigde Studio Kontrabas al aan dat er dit jaar een ‘gestripte’ versie zou komen. Niet toevallig stellen ze nu ‘Studio Kontrabas en de Videocall Boys’ voor. Het concept van de titel is een knipoog naar ‘Callboys’, de komische reeks van Jan Eelen, maar evenveel op de videocalls, waarmee iedereen die van thuis uit moet werken.

Niet te missen videocall

Voor het beeld van deze editie contacteerde het team Lise Vanlerberghe, een illustratrice uit Gent met Ingelmunsterse roots, die eerder al voor een show van Stijn Meuris animaties ontwierp. Lise maakte op vraag van Studio Kontrabas een illustratie gebaseerd op het bekende beeld van The Simpsons, waarbij we Tom, Ward, Bert, Bram, Pieter-Jan en Kevin in de zetel voor de tv zien hangen met een pint in de hand.

Op zaterdag 19 december zendt Studio Kontrabas van 10 tot 2 uur ’s nachts live uit vanop een geheime, afgesloten locatie. Het wordt één langgerekte en vooral muzikale videocall, die te volgen is op www.studiokontrabas.be of via hun Facebookpagina. “Een van de leukste dingen aan zo’n radiomarathon is de interactie met de luisteraars en mensen die een bezoekje komen brengen aan de studio”, aldus de mannen. “Jammergenoeg is het net dat wat we dit jaar zullen moeten missen. Maar, we hebben voor een waardig alternatief gezorgd.”

Luisteraars ‘in’ de show

Het team van Studio Kontrabas wil dit jaar nog meer dan anders een radioshow maken voor, maar vooral ook door de luisteraars. Daarom kan vanaf nu iedereen via een platform op hun website mee helpen bouwen aan de show. “We zijn op zoek naar leuke ideeën, maffe radiospelletjes, fantastische muziek, absurde jingles, gekke filmpjes… Kortom, alles wat je in een live radioshow zou willen horen en/of zien. Laat het ons weten en we doen er iets mee.”

Luisteraars krijgen bovendien ook de kans om elkaar te verrassen door een filmpje of foto in te sturen naar info@studiokontrabas.be en een plaat aan te vragen voor iemand. Op digitale wijze zal het team, zoals dat dan gaat bij een videocall, ook mensen live betrekken in de show.

Centrale plaats voor Vlam van Ingelmunster

De Warmste Week zet iedereen aan om een vlam uit te hangen, maar Studio Kontrabas wil nog een stapje verder gaan. Vorig jaar werd vier dagen lang aan een kunstwerk gebouwd: gigantische vlam met meer dan 2.000 gepersonaliseerde hartjes. Die vlam zal vanaf vrijdag 18 december drie weken lang een plaats krijgen in het midden van het Marktplein, samen met enkele afbeeldingen van de vorige edities. Gedimat-Desmet zorgt voor het veilig verplaatsen van het kunstwerk en Light&More zal het geheel sfeervol verlichten.

Het was niet de bedoeling om dit jaar massaal mensen aan te sporen om acties te organiseren, maar toch zijn enkele enthousiastelingen aan het werk gegaan. Hein Denturck tekent nu al voor het vijfde jaar op rij portretten op steinbachpapier en schenkt een deel van de opbrengst aan Studio Kontrabas. Ook het WZC Maria Rustoord maakte opnieuw radio voor hun bewoners.”

Opbrengst naar Kinderkankerfonds

“Wie een actie wil organiseren kan dat zeker, maar we begrijpen dat het voor iedereen een moeilijk jaar is. We willen daarom vooral inzetten op die samenhorigheid. Hoe dan ook gaan alle centen die binnenkomen rechtstreeks naar het Kinderkankerfonds, het goede doel dat we al sinds het begin steunen.” Wie meer info wil of Studio Kontrabas wil volgen op 19 december kan dat op www.studiokontrabas.be. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.