Studio Kontrabas pakt uit met bedankingsfeest en Kick-Off Party

De laatste échte editie dateert al van december 2019. Je bemerkt v.l.n.r. Tom, Bert, Kevin, Ward, Pieter-Jan en Bram. (foto FODI) © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op vrijdag 10 december is iedereen die in de voorbije twee jaar zijn steentje bijdroeg aan Studio Kontrabas welkom in de brasserie van ‘t JOC. Op zaterdag 11 december trappen de organisatoren de nieuwe editie af met een Kick-Off Party in De Chalet aan de Brigandsbrug.

In december 2015 maakte de wereld voor het eerst kennis met Studio Kontrabas: een radiomarathon, waarbij dj’s 72 uur non-stop plaatjes draaien, geld inzamelen voor het goede doel en bovendien ook nog eens enkel en alleen maar fruit eten. Dat laatste omdat de organisatoren toen dachten dat drie dagen aan één stuk radio maken nog niet uitdagend genoeg zou zijn. Niemand kon toen voorspellen dat hetzelfde Studio Kontrabas zes jaar en drie coronagolven later zou uitgroeien tot een bekend fenomeen. Had je toen gezegd dat ze samen met tientallen verenigingen, sponsors en sympathisanten over de jaren heen een slordige 180.000 euro zouden bijeen krijgen, dan werd je vrijwel zeker gek verklaard. Daarna was het even stil rond Studio Kontrabas – tot nu.

Bedanking

Ward, Bram, Tom, Bert, Pieter-Jan en Kevin – de bezielers achter Studio Kontrabas – scheppen na meer dan een jaar duidelijkheid over wat de toekomst gaat brengen. Studio Kontrabas ontwaakt immers stilletjes aan uit een maandenlange winterslaap. Al is er van slapen niet echt veel sprake geweest. Al zeker niet voor Pieter-Jan, die in september vader is geworden van een schattige tweeling. Bram werd op zijn beurt rotse papa van een flinke dochter.

Het werd al snel duidelijk dat een groots opgezet evenement organiseren dit jaar niet aan de orde was. Maar we willen wel eindelijk eens onze medewerkers bedanken voor de fantastische editie in 2019. Iets wat we door corona helaas nog niet hebben kunnen doen. Dat gebeurt traditiegetrouw met een feestje, waarop drank, hapjes, muziek en veel gezelligheid vaste waarden zijn.”

Kerstmarkt

Op vrijdag 10 december is iedereen die de voorbije twee jaar z’n steentje heeft bijgedragen aan Studio Kontrabas welkom vanaf 19.30 uur in de brasserie van ’t JOC in de Bollewerpstraat. Een week later is er nog meer Studio Kontrabas, maar dan op de kerstmarkt. De kerstmarkt wordt dit jaar georganiseerd door ‘de Bouwvrienden’. “Het wordt een versie van Studio Kontrabas die de mensen nog niet gezien hebben. Meer willen we daar nu nog niet over kwijt. Wat wel al zeker is, is dat iedereen terecht zal kunnen bij ons om een plaatje aan te vragen en daarmee dan ook meteen een duit in het zakje te doen voor het goede doel.”

De laatste ‘echte’ editie dateert van december 2019, toen het Marktplein volledig omgetoverd werd in een gezellig winterdorp. Er werd een recordaantal acties georganiseerd en mensen zakten massaal af naar het Marktplein om mee deel uit maken van de Warmste Week in Ingelmunster, inclusief Studio Brussel-presentatoren Thibault Christiaensen en Stijn Vandevoorde die er een setje kwamen draaien. Toen werd bijna 60.000 euro ingezameld, ongezien voor Ingelmunster.

Editie 2022

“We willen de mensen weer op dezelfde manier bij elkaar brengen. De samenhorigheid die Studio Kontrabas creëert, is uniek. Het lijkt nu nog wat vroeg om een nieuwe editie te lanceren, maar we kregen al heel wat vragen rond het organiseren van acties. Daarom willen we nu al de boodschap brengen: Studio Kontrabas komt helemaal terug in 2022.” Wie dat wil, kan dus nu al een actie organiseren en de opbrengst komen overhandigen op een nieuwe editie in 2022. De volledige opbrengst zal uiteraard opnieuw naar het goede doel gaan, waarbij het Kinderkankerfonds de vaste waarde blijft. Andere goede doelen zijn nog niet bekend. Hoe Studio Kontrabas er in 2022 precies zal uitzien, dat is nog niet helemaal duidelijk. Wel zeker is dat radio, livemuziek en acties opnieuw centraal zullen staan.

Op zaterdag 11 december, een dag na het bedankingsfeest, trappen de organisatoren de nieuwe editie ook officieel af op een heuse Kick-Off Party in De Chalet aan de Brigandsbrug. “Op het bedankingsfeest willen we onze medewerkers ook trakteren op enkele verrassingen voor de nieuwe editie van volgend jaar. De dag nadien maken we die ook wereldkundig op de Kick-Off Party. Wil je er bij zijn, dan is snelheid de boodschap. De plaatsen in De Chalet zijn beperkt en er zijn dan ook maar 100 kaartjes beschikbaar”.

Wil je een actie organiseren, een kaartje bemachtigen voor de Kick-Off Party of meer informatie? Surf dan naar www.studiokontrabas.be of neem een kijkje op de Facebookpagina

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier