Studio Kontrabas in Ingelmunster zendt 72 uur live uit

Studio Kontrabas met v.l.n.r. Kevin Samyn, Ward Tyberghien, Tom Callewaert, Bert Vansteenkiste, Bram Tyberghien en Pieter-Jan Batsleer. © FODI
Redactie KW

Donderdagavond stelde het team achter Studio Kontrabas de vijfde editie van hun live evenement voor in de Sint-Amandskerk in Ingelmunster. Vanaf donderdag 19 december om 18.00 uur brengen ze 72 uur live muziek vanuit de Sint-Amandskerk en vanop het Marktplein.

Vier presentatoren maken 72 uur non-stop live radio. Er kunnen plaatjes worden aangevraagd en muntjes worden gedropt in de geldbus. Daarnaast zijn er ook optredens gepland, maar de focus zal dit jaar vooral terug op het radiogebeuren liggen. Dat is – volgens de presentatoren – de laatste jaren een beetje te veel op de achtergrond verdwenen. Uiteraard hebben de zes mannen van Studio Kontrabas ook een aantal leuke verrassingen in petto voor dit jubileum. Dit jaar steunt Studio Kontrabas twee goede doelen : het Kinderkankerfonds en het vrij onbekende RaDiOrg, de Belgische koepelvereniging voor mensen met een zeldzame ziekte.

Verhuis

Eind december verhuist Studio Kontrabas van het binnenplein van het kasteel terug naar het Marktplein. Daar zullen ze een gezellig dorp optrekken en zal de kerk als decor dienen voor de warmste vierdaagse van het jaar. De sfeervolle inkleding wordt terug verzorgd door Light & More.

Naast het radiogebeuren zullen er ook heel wat activiteiten op en rond het plein worden georganiseerd. De Buizerd organiseert terug een ochtendwandeling en in de kerk zal je op donderdagavond terecht kunnen voor een bierproeverij van ‘De vrienden van de Schone Col’. Op vrijdagavond laten de ‘Young Smugglers’ je whisky proeven en de sportieve medemens zal zich kunnen uitleven op de City Run.

Iedere dag wil de organisatie de bezoekers en luisteraars ook verwennen met tal van optredens. ‘s Morgens vindt er telkens tussen 8.00 en 10.00 uur een ochtendsessie plaats, waarbij een artiest wordt uitgenodigd in de studio om het publiek te laten kennismaken met zijn of haar muziek. Daarnaast zijn er ook nog optredens gepland op het hoofdpodium. Op donderdag zijn dat The Black Gasolines, op vrijdag Shorty Jetson & Flying J. Lawrence en Papilloon en op zaterdag komt Valkyre langs. Op de laatste dag geeft Faithers and More een aperitiefconcert, warmt West Coast Caravan het publiek op voor de slotshow én sluit TWO FVCE de vierdaagse af. Een unieke belevenis wordt ongetwijfeld ook het optreden in de kerk op zaterdagavond van het ‘Flanders Gospel Choir’.

In het Studio Kontrabas-dorp zal er ook opnieuw een bar te vinden zijn en een viertal foodtrucks, waar je onder andere terecht zal kunnen voor hamburgers, pasta’s, pizza’s en warme dranken. De organisatie probeert ook mee te gaan in het verhaal van de herbruikbare bekers. Ze werken dit jaar samen met Goodless, hetzelfde bedrijf dat ook in zee gaat met Studio Brussel voor de Warmste Week in Kortrijk. Daardoor zullen de bezoekers kunnen genieten van hun drankje uit een unieke gepersonaliseerde Smart Cup van Music for Life.

Acties en veilingen

Ingelmunster kan zich ook dit jaar terug van zijn warmste kant tonen door een actie of veiling te organiseren. Voorlopig werden al 43 acties geregistreerd. Hein tekent opnieuw portretten, Linde geeft bijles wiskunde en er wordt gewerkt aan een derde strip van de ondertussen overbekende Superbig. Daarnaast worden er natuurlijk weer heel wat koekjes, soep, chocolademelk en confituur verkocht.

Nieuw dit jaar is dat je op vrijdag 29 november in de lokalen van Chiro Mandelburcht kan gaan zingen op hun Karaoke For Life. Turnclub de Salto’s pakt het iets ambitieuzer aan en zal op zaterdag 7 december het wereldrecord handstand proberen te verbreken. Krista, Nadine en Noël organiseren dan weer Seniors for Life en geven op 17 december een wervelende show in het ontmoetingscentrum met liedjes van over de hele wereld. Wie tijdens de radiomarathon zelf graag een glaasje drinkt, kan veilig naar huis worden gebracht door Lies, want zij organiseert vier dagen lang Taxi For Life. Naast de acties zijn er ook terug een aantal veilingen. OMS Ingelmunster veilt voor de match tegen Anzegem van 11 januari 2020 hun ‘skybox’. Vijftien personen kunnen er genieten van de wedstrijd in de VIP-ruimte met gratis drank en eten.

Radio op locatie

Nieuw dit jaar is dat er niet enkel radio zal gemaakt worden op het Marktplein, maar ook op andere locaties. Op vrijdagochtend 20 december kan je Studio Kontrabas namelijk bij jou in huis halen. Van 8.00 tot 10.00 uur maken de presentatoren radio bij iemand thuis en brengen ze ook een artiest mee die er een liveoptreden zal geven.

Op zaterdagnacht wordt Studio Kontrabas van 3.00 tot 8.00 uur voor één keer Studio Bockor. Vijf uur lang zullen ze radio maken in café Bockor Gravenhof bij Bart en Nele. Wie er graag bij wil zijn, mee radio wil maken en ook een aantal vrienden wil uitnodigen, die kan ook een bod uitbrengen. Er zal trouwens niet alleen radio gemaakt worden, maar de presentatoren brengen ook Hans en Hein van De Wilfrieds mee om het feestje compleet te maken. Studio Kontrabas heeft dit jaar ook een plekje kunnen veroveren in The Super Hero Office in het ondernemerscentrum in Kortrijk. Van daaruit willen ze onder andere verslag uitbrengen van wat er allemaal op de Warmste Week in Kortrijk zelf zal gebeuren.

Onder leiding van Hein Denturck lanceert Studio Kontrabas dit jaar een heus kunstproject. Op het Marktplein zal een driedimensionale versie van de ‘Warmste Week Vlam’ te vinden zijn. Samen met heel Ingelmunster is het de bedoeling om die vlam zo groot mogelijk te maken. Het kunstwerk zal na de radiomarathon ook een permanente plaats krijgen op het plein. Voor 5 euro kan je vooraf of tijdens de vierdaagse een hartje kopen waar dan een naam naar keuze (max. 10 karakters) in geslagen zal worden en aan de vlam zal worden bevestigd. Wil je deel uitmaken van dit warme project, schrijf dan 5 euro over op BE46 0689 0314 8536 en vermeld de naam die je op het hart wil laten zetten bij je overschrijving of surf naar de website van Studio Kontrabas en schrijf online over.

Dit jaar is het ultieme doel van de organisatoren om zoveel mogelijk mensen warm te maken voor hun project. Ze willen de Studio Kontrabas familie nog groter maken dan die al is. Daarom roepen ze iedereen op om zijn of haar steentje bij te dragen. Dat kan heel eenvoudig, door simpelweg een plaatje aan te vragen via het sms-nummer 6045 of via de app. Dit jaar kan je ook een lidkaart kopen, maar geen gewone kaart natuurlijk. Wil je tonen dat ook jij een overtuigde Studio Kontrabasser bent dan krijg je voor 2 euro een lichtgevend en uniek armbandje.

(PADI)

Meer info over alle acties, veilingen, sponsoring en tickets voor de proeverijen en optredens vind je terug op www.studiokontrabas.be. Je kan Studio Kontrabas beluisteren van donderdag 19 december tot en met zondag 22 december op 89.3 fm of online via de app.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier