Studio Kontrabas in Ingelmunster gaat er weer voor in december

In december doet Studio Kontrabas 'iets', maar niet zo groots als vorig jaar. Op de foto zie je van links naar rechts Tom, Bert, Kevin, Ward, Pieterjan en Bram. (foto FODI)
Redactie KW

Vijf jaar na elkaar zette Studio Kontrabas in de maand december Ingelmunster op z’n kop. Vijf jaar na elkaar haalden Kevin, Pieterjan, Ward, Bram, Bert en Tom heel wat geld op voor Music For Life van Studio Brussel. Nu is er corona en veranderde ook het concept van Music For Life. Komt er een zesde editie of niet?

“Begin dit jaar, toen niemand al gehoord had van corona, was daar totaal nog geen zekerheid over. Elk jaar zeggen we wel dat we even een rustpauze inlassen om na te denken over wat het volgende jaar zal brengen, maar deze keer was toch anders”, bekent Studio Kontrabas. “Je mag niet onderschatten dat we toch zo’n klein jaar bezig zijn met de organisatie van Studio Kontrabas. En dat begint op de duur ook te wegen op je persoonlijk leven. Er zijn toch wel wat avondjes met lange gesprekken en flesjes wijn aan voorafgegaan vooraleer we een duidelijk beeld hadden over de toekomst. Om een lang verhaal kort te maken: ja, er komt een zesde editie dit jaar. Dat kunnen we dus nu al met zekerheid zeggen. Onder welke vorm? Dat is iets anders.”

Gestript

“Los van corona komt deze editie van Studio Kontrabas sowieso onder een totaal andere vorm. Dat hadden we eigenlijk al besloten na onze gesprekken eind januari. Alhoewel dat een sabatjaar toen ook op tafel lag. Noem het maar een gestripte versie van Studio Kontrabas, waar we terug naar de essentie zullen proberen gaan”, klinkt het. “Sponsoring, acties en veilingen zijn wat ons betreft dit jaar geen prioriteit. Maar wie dat wil, kan natuurlijk wel nog altijd een bijdrage leveren. Al de ingezamelde centjes gaan naar het Kinderkankerfonds. Als het wat meezit hopen we in het najaar onze medewerkers te kunnen bedanken voor hun medewerking tijdens de fenomenale editie eind 2019 en doen we dan ook uit de doeken wat we van plan zijn eind dit jaar”, besluit het zestal van Studio Kontrabas. (Patrick D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.