Studiedag rond menswaardig levenseinde aan zee

© ML
Redactie KW

Op zaterdag 14 oktober organiseren alle Oostendse organisaties die werken rond palliatieve zorg een studiedag rond menswaardig sterven in het CC De Grote Post.

“We praten er misschien niet graag over, maar sterven is een essentieel onderdeel van het leven. Een vol leven kan niet zonder eindpunt. Aan onze zilvergrijze kust een onvermijdelijk thema, dat we dus graag uit de weg gaan”, zegt Lucas Vandendriessche. Manu Keirse, een autoriteit op het vlak van stervensbegeleiding en rouwverwerking, is de gastspreker van de dag. ‘s Morgens richt hij zich tot professionelen uit de zorg- en welzijnssector. Ook de vijf Oostendse palliatieve diensten stellen zich voor. In de namiddag opent de studiedag zich voor het brede publiek met een identiek programma als ‘s morgens. Martin Heylen is peter van de studiedag, presenteert het event en is ook de interviewer van dienst. “Er hangen nog te veel taboes rond het thema terwijl we allemaal al terminaal zijn van bij onze geboorte.”

Inschrijven kan hier of telefonisch op 059 55 50 46. .Het aantal plaatsen in zaal Kleine Post is beperkt. Het event is gratis.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier