Studenten Vives nodigen VTI Menen uit voor picknick in Bois de Boulogne

Een 90-tal leerligen nam deel aan de picknick in het Bois de Boulogne. © WO
Redactie KW

Zeven studenten bachelor sociaal werk van Hogeschool Vives campus Kortrijk organiseerden voor het eerst een Picknick Plein Public in West-Vlaanderen. Deze morgen vrijdag 29 maart om 10u30 verzamelden de leerlingen van de eerste graad van het VTI Sint-Lucas in Menen, afdeling Stationsstraat, in Bois De Boulogne.

“Op die manier leren kinderen op een speelse manier kennis maken met duurzame voeding en het belang van lokaal en seizoensgebonden voedsel”, vertellen de studenten.

Binnen het vak sociale vaardigheden gingen de studenten aan de slag met Broederlijk Delen om de eerdere edities van de Picknick Plein Public in Antwerpen en Sint-Niklaas nu ook in West-Vlaanderen te organiseren. “Er waren naast de picknick ook nog tal van educatieve randactiviteiten, de leerlingen proefden ook van lekkere wraps, belegd met duurzame en biologische ingrediënten. Alle ingrediënten werden lokaal aangekocht bij de Stadsboerderij te Kortrijk.”

De studenten Louise Bergez, Lore Speleers, Lieze Helin, Febe Van De Sype, Francis Allaert, Hanne Elhmd en Beau Byttebier wilden de leerlingen ook laten kennismaken met alternatieve en nieuwe voedingswaren die even lekker maar veel duurzamer zijn. Ook verschillende producten van Oxfam Wereldwinkel werden tijdens de picknick aangeboden en vooraf mocht men zich uitleven in verschillende opdrachten. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier