Studenten Vives Kortrijk maken droogbloemen weer hip

Ophélie Demets: “Onze handgemaakte kransen verkopen erg goed.”© AN
Ophélie Demets: “Onze handgemaakte kransen verkopen erg goed.” © gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Ring Shopping Kortrijk Noord is een pop-up rijker. Zes studenten van hogeschool Vives openden er afgelopen week Sec., een winkel voor droogbloemen en kledij. “Droogbloemen zijn écht opnieuw hip”, weet studente Gerlinde Galle.

Arne Verschueren, Nagwa Mommerency, Ophélie Demets, Sien Van Marcke, Phéline Weverbergh en Gerlinde Galle studeren alle zes winkelmanagement aan hogeschool Vives. Ze zitten in hun tweede en laatste jaar en krijgen naar goede gewoonte de kans om het runnen van een winkel in de praktijk uit te testen. Begin deze week openden ze Sec.. “We willen onze klanten een eenvoudige levensstijl aanbieden in een combinatie van droogbloemen en mode. Alles staat in teken van de bloem”, vertelt Gerlinde. “Zo verkopen we droogbloemen, kledij met bloemenquotes, geurkaarsen met bloemengeuren, verzorgingsproducten gelinkt aan bloemen… We zijn ervan overtuigd dat onze klanten met onze producten hun leven kunnen opfleuren. Zowel in onze online- als offlinewinkel willen we een rustgevende sfeer.”

Droogbloemen, is dat niet iets voor omaatjes? “Neen hoor”, lacht Gerlinde. “Vooral onze handgemaakte kransen verkopen erg goed.”

Winkelen bij Sec. kan op afspraak van maandag tot zaterdag van 10 tot 19 uur. Een afspraak maak je aan de deur of op de website sec-droogbloemen.be, waar je ook de webshop vindt. De winkel blijft open tot zaterdag 8 mei.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.