Studenten verpleegkunde zamelen geld in voor mantelzorgers

De studenten verpleegkunde van Howest die geld inzamelen voor een zorgvakantie. © Davy Coghe
Piet De Ville

De derdejaarsstudenten verpleegkunde aan Howest in Brugge zamelen geld in voor een ontspannende vakantie voor mantelzorgers met hun zorgbehoevenden. “We verkopen koekjes van Destrooper en in februari houden we een winterbarbecue”, zegt studente Vienna Geldof.

De studenten verpleegkunde van Howest in Brugge zorgen er nu al enkele opeenvolgende jaren samen met hun docenten en opleidingsverantwoordelijken voor dat mantelzorgers en hun zorgbehoevenden van een mooie vakantie in eigen land kunnen genieten.

Zorgvakantie

Volgend jaar trekken ze daarvoor naar Ter Duinen in Nieuwpoort, deels een revalidatiecomplex, deels ook een vrijetijdscentrum waar hulpbehoevenden op vakantie komen. De volgende vakantie vindt plaats van 9 tot en met 13 mei 2022. “De ‘zorgduo’s’ bestaan uit zorgdragers zoals ouderen, mensen met spierziekten of dementerenden en hun mantelzorgers die dagelijks instaan voor een groot deel van de zorg” vertelt de Brugse derdejaarsstudente verpleegkunde Vienna Geldof.

“Zo’n zorgvakantie, met alle speciale voorzieningen die erbij horen, kost natuurlijk wat geld en via de overheid en de school krijgen we dat niet volledig gefinancierd. Daarom organiseren we een koekjesverkoop met de kwaliteitsproducten van Jules Destrooper”, vertelt Vienna. “In februari organiseren we ook nog een winterbarbecue op school, waarvoor we samenwerken met Samana, de afdeling van de Christelijke Mutualiteit die zich inzet voor zorgvragers en hun mantelzorgers.”

Wijnproeverij

Tijdens deze zorgvakanties bieden we een brede waaier activiteiten aan waar zowel de mantelzorger als de zorgvrager van kunnen genieten: creatieve namiddagen, optredens of buitenhuisactiviteiten zoals een wijnproeverij of een uitstapje naar zee.”

Het project is zo ook een mooie educatieve opdracht voor de studenten verpleegkunde die zelf meegaan in Nieuwpoort. “De bedoeling is dat er per ‘zorgkoppel’ een student meegaat die ervoor zorgt dat de mantelzorgers zich eens goed kunnen ontspannen na alle dagelijkse inspanningen. De koekjesverkoop loopt nog tot 19 november”, geeft Vienna nog mee.

Info: www.facebook.com/HowestVerpleegkunde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier