Studenten Ter Duinen scoren best op Champagnewedstrijd

De twee studenten van de hotelschool mogen zich heuse Champagne-specialisten noemen. (Foto Facebook Ter Duinen)
Bert Vanden Berghe

Elizio Masson en Ralph Danneels, respectievelijk student in het zesde en zevende specialisatiejaar aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde hebben woensdag in Brussel de Champagnewedstrijd voor de Belgische hotelscholen gewonnen na een ex aecquo.

De Champagne-wedstrijd voor Belgische hotelscholen bestond dit jaar opnieuw uit een schriftelijke proef op 30 punten, gevolgd door een mondelinge proef van 15 minuten per finalist (op 70 punten), waarop elke deelnemer vragen moest beantwoorden van een vijfkoppige jury bestaande uit Belgische Champagne-Ambassadeur 2013 en wijnschrijver Peter Doomen, Belgische Champagne-Ambassadrice 2017 en wijnblogster Kristel Balcaen, sommelier en bartender Hannes Desmedt, voormalige winnaar van de wedstrijd voor Belgische hotelscholen 2019 en sommelier Adrien Bodarwé en Grégoire Van den Ostende, directeur van het Bureau du Champagne Benelux. Elizio Masson uit het zesde specialisatiejaar en Ralph Danneels uit het zevende specialisatiejaar aan hotelschool Ter Duinen behaalden een ex aecquo en eindigen allebei op de eerste plaats. Op de derde plaats eindigde een student uit de hotelschool van Namen.

Elizio en Ralph winnen een driedaagse reis naar de Champagnestreek en vooral de prestigieuze titel van laureaat van de Belgische Champagnewestrijd voor Belgische hotelscholen, editie 2021.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier