Studenten mogen samen studeren in het Blokkot

Redactie KW

Ook voor de schoolgaande jeugd lijkt het erop dat de situatie rond het coronavirus zich aan het normaliseren is. Kinderen uit het kleuter, lager en middelbaar onderwijs kunnen met mondjesmaat terug naar school en in Menen kunnen studenten ook terecht in het Blokkot om samen en in alle veiligheid te studeren.

Schepen van Onderwijs Griet Vanryckeghem merkte op dat studeren, naast het educatieve ook een grote sociale waarde had. “Studeren in groep is voor heel wat studenten belangrijk en Menen speelde hierin ook altijd een ondersteunende rol. Helaas heeft de impact van het coronavirus ook gevolgen voor onze organisatie. Traditioneel werd de sporthal in het Park Ter Walle omgetoverd tot een studeerzaal maar die doet nu dienst als noodopvang. Ook onze andere gemeentelijke zalen kregen coronafuncties toegewezen, waardoor er voor studenten niet meteen nog plaats was.”

CC De Steiger verbouwd

De gemeente zocht en vond uiteindelijk toch een alternatief, door CC De Steiger om te bouwen. “In geen tijd slaagden al onze mensen erin om te schakelen zodat we het bovenverdiep van het cultureel centrum als een ‘Blokkot’ konden inrichten”, gaat de schepen verder. “We bieden plaats aan 100 studenten en dit in alle veiligheid. Iedereen beschikt over voldoende ruimte, de social distancing-regels kunnen worden toegepast en enkel wanneer men aan zijn of haar tafel zit, mag het mondmasker worden afgenomen. Mocht blijken dat we nog steeds met plaatstekort kampen, dan kunnen we hier in het centrum nog extra ruimtes inrichten zodat we de capaciteit kunnen verdubbelen. Ook in de Verrijzeniskerk van Lauwe kunnen een 40-tal studenten terecht, al is er daar geen WiFi beschikbaar”.

Online reserveren

Wie een plaatsje aan één van de tafels wil bemachtigen, moet online reserveren, een regel die zowel praktisch als veilig is. “Iedereen krijgt een tafel toegewezen, zodat we weten wie waar zit” sluit de Schepen af. “Mocht er plots sprake zijn van een besmetting, dan kunnen we in geen tijd alles in kaart brengen wat enkel maar in het belang van ieders veiligheid is. Hoewel onze mensen hier wel steeds aanwezig zullen zijn, rekenen we natuurlijk ook op het gezond verstand van onze studenten om alles zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen”.

Een tafel reserveren kan via volgende website: https://www.menen.be/blokkot

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier