Studenten moeten pop-up schoonheidsinstituut sluiten

V.l.n.r.: Jana Van Respaille, Imani Hommé, Sanne Coudenys, Julie Ide , Lotte Desmet, Elise Dhoop en Amparo Carly in hun schoonheidsinstituut 'Adelina'
Kjenta Vangampelaere

Ook het pop-up schoonheidssalon Adelina, van de studenten van het Sint-Jozefinstituut, moet zijn deuren sluiten door corona. De zeven jongedames van het zevende jaar Esthetische Lichaamsverzorging openden hun zaak op 30 oktober, maar door de verstrengde maatregelen moeten alle schoonheidssalons dicht. Ook die van hen. “Het is bang afwachten of we onze zaak opnieuw zullen kunnen openen”, vertelt Sanne Coudenys, een van de studenten.

Vrijdag 30 oktober was de grote opening van ‘Adelina’, het schoonheidsinstituut van zeven studenten uit Tielt. Het bleef bij die dag, want door de verstrengde maatregelen moesten ook zij al na een dag sluiten. Nochtans waren de studenten volledig voorbereid om alle klanten coronaproof te ontvangen: “We lieten iedereen de handen ontsmetten, droegen mondmaskers en rekenden vijftien minuten extra in per klant om alles te reinigen”, vertelt Sanne. De zeven studentes kozen voor deze extra opleiding om later zelfstandig aan de slag te gaan. Door het uitbaten van een schoonheidssalon leren ze klanten ontvangen, afspraken inboeken en omgaan met geld. Dat project valt nu in het water, maar ook daar leren ze uit: “Door corona kunnen we onze behandelingen niet uitvoeren, maar leren we om de zaak te blijven runnen. We moeten alle klanten opbellen om hun afspraak te annuleren, daar komt heel wat werk bij kijken.”

Massage en manicure

Het schoonheidsinstituut kreeg de naam Adelina, wat staat voor luxe en schoonheid. Het pop-upsalon is gelegen in de Stationstraat 8.

“Iedereen is bij ons welkom, van een massage tot een manicure. Onze prijzen zijn ook iets goedkoper dan bij andere schoonheidsspecialisten”, laten de studenten weten. De meisjes plannen om het schoonheidssalon open te houden tot mei 2021. (KV)

Als het weer mag, kunnen klanten langskomen op woensdag- en vrijdagnamiddag. Een afspraak boeken kan via 0479 07 99 33 of schoonheidsinstituut.adelina@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.