Studenten lanceren Farm to Table Box in Ledegem

Redactie KW

Zeven studenten aan de Vives Hogeschool Roeselare lanceerden de Farm to Table Box. Daarvoor werken de jongeren samen met verschillende hoevewinkels. Bij ’t Wit-Blauw Vleesbedrijf in Ledegem vond zaterdag een eerste afhaalmoment plaats.

Ella Viaene, Céline Mosbeux, Delphine Van de Walle, Dieuwer Degrande, David Demaré, Mattice Boussery en Gilles Vandermersch volgen een opleiding binnen de agro- en biotechnologie aan de Vives Hogeschool in Roeselare. “In het kader van het vak ‘Student Company’ kregen we de opdracht om een studentenonderneming op te starten. We kozen ervoor om de korte keten te promoten en op die manier ook de hoevewinkels te steunen.” De studenten kwamen op het idee om een Farm To Table Box samen te stellen. “We brengen lokale lokale producten van verschillende hoevewinkels samen in een box. Aanvankelijk wilden we eigenlijk aan thuislevering doen, maar corona heeft daar anders over beslist.” De studenten zochten naar een oplossing en kozen uiteindelijk om een afhaalpunt te organiseren. Dat afhaalpunt is het Wit-Blauw Vleesbedrijf in Ledegem geworden. Zaakvoerder Piet Vandermersch is de vader van Gilles, een van de zeven studenten achter de studentenonderneming. “Onze box komt natuurlijk niet enkel tot stand door een samenwerking met mijn vader. We werken ook samen met Zuivelhoeve Dendauw uit Sint-Eloois-Winkel, de fruithoeve ‘t Beurtegoed in Sint-Eloois-Winkel, Mandeldaele uit Oostrozebeke, ‘t Klein Gistelgoed uit Izegem en Pleurico uit Roeselare”, somt Gilles op.

box van de week

Geïnteresseerde klanten kunnen een bestelling plaatsen via www.farm-to-table-box.com . Op de website vindt men een bestelformulier terug. “De klanten hebben de mogelijkheid om zelf een box samen te stellen. Ze kunnen ook kiezen om onze vooropgestelde box te kopen nl. ‘Box van de week’”, aldus de studenten. In de box zitten onder andere groenten, fruit en vlees. Komende zaterdagen is er telkens een afhaalmoment tussen 15 en 16 uur in het Wit-Blauw Vleesbedrijf langs de Rollegemstraat in Ledegem. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.