Studenten lanceren een ‘tube’ voor je belegd broodje

Cameron Constandt is een van de bedenkers van de 'tube'. (gf)
Hannes Hosten

Een herbruikbaar tasje om een belegd broodje in te stoppen: vijf studenten kmo-management zien er het gat in de markt in. Een ervan is de Oostendse Cameron Constandt (20). Door de coronacrisis is de ‘tube’, zoals ze het tasje noemen, niet te koop in broodjeszaken, maar wel online.

Voor de vijf studenten kmo-management aan de Arteveldehogeschool in Gent is het opstarten van een mini-onderneming hun bachelorproef. Bij de vijf zijn er drie Oost-Vlamingen en twee West-Vlamingen: Leonie Rooze uit Poelkapelle en Cameron Constandt, kleindochter van ereschepen Dries Vermeesch, uit Oostende. “We wilden iets op de markt brengen dat helemaal nieuw is en duurzaam. Een herbruikbare broodjestas in zwart kunstleer helpt om minder papier en plastic te gebruiken”, vertelt ze. “Eerst dachten we aan een brooddoos, maar die zouden we in een fabriek moeten laten maken en dat was te duur”, bekent Cameron. “We stapten toen over naar het idee van een broodjestas en daar zijn we achteraf blij om. Zo’n tas is veel flexibeler dan een doos: je kan hem opvouwen en overal in stoppen. Wij maken de tubes nu helemaal zelf: we knippen het kunstleer en naaien de tasjes met enkele vrienden en familieleden.”

Enkel online

“De bedoeling was om de tubes te koop aan te bieden in broodjeszaken en verpakkingsvrije winkels. De reacties daar waren erg positief, maar toen dwarsboomde de coronacrisis onze plannen. Er zijn twee winkels die de tubes verkopen, maar we moeten het nu voornamelijk hebben van crowdfunding. Mensen kunnen hun tube online kopen voor 15 euro. Er zijn verschillende tarieven, wie wat meer betaalt, krijgt er nog een gadget of een linnen tas bij of krijgt meerdere tubes.”

“We hebben zo al 1.600 euro ingezameld en ons streefdoel is 2.000 euro”, vertelt Cameron. “De actie is verlengd toet en met donderdag 23 april om dat doel te bereiken. Ons eerste doelbedrag van 750 euro haalden we in drie dagen. We voelen dat de tube wel aanslaat en geloven er wel in. We overwegen om ermee door te gaan eens we afgestudeerd zijn.” (HH)

Meer info op https://tubeyourfoodsoldie.wixsite.com/websitewix of op Facebook: Tube.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier