Studenten kunnen gezamenlijk blokken in zaal van ‘t Torreke in Dadizele

In 't Torreke in Dadizele kunnen studenten in alle rust samen studeren. (foto JS) © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Sinds maandag 25 mei kunnen leerlingen terug gebruikmaken van gemeentelijke accommodatie om samen te studeren. Om alles op een veilige manier te kunnen laten verlopen, werd nu gekozen om een zaal op domein ‘t Torreke open te stellen voor de studenten.

Tot en met 30 juni kunnen Moorsleedse studenten terecht in de benedenzaal van ‘t Torreke in Dadizele om gezamenlijk te studeren. “De afgelopen jaren stelde de gemeente de bibliotheek in Moorslede voor studenten ter beschikking. Deze locatie kan in deze coronatijden niet worden gebruikt, maar de gemeente wil toch de service voor de plaatselijke studenten blijven aanbieden”, zegt burgemeester Ward Vergote (Visie). Het gemeentebestuur zocht een nieuwe locatie en botste op de benedenzaal van domein ‘t Torreke in Dadizele. Die werd inmiddels ingericht als studieruimte.

“We merken dat de interesse nu zelfs nog groter is dan andere jaren”

“We merken dat de interesse nu zelfs nog groter is dan andere jaren. Heel wat studenten zitten in plaats van op kot nu gewoon thuis. Daar zijn vaak ook nog andere gezinsleden aanwezig die momenteel niet kunnen gaan werken of naar school kunnen. “Geen evidente combinatie voor geconcentreerd studiewerk. Een rustige studieruimte is dus voor veel studenten welkom.”

In de benedenzaal van ‘t Torreke wordt rekening gehouden met de coronaveiligheidsmaatregelen. Zo is er voor elke student voldoende ruimte voorzien en is er telkens ook voldoende plaats om te passeren. Studenten kunnen tot en met 30 juni tussen 8.30 uur en 20 uur terecht in ‘t Torreke om te studeren. Op zaterdag is het blokkot open van 9 tot 16 uur. Op zon- en feestdagen is de studeerlocatie niet beschikbaar. Voor de studenten wordt water voorzien en er is wifi beschikbaar. De studenten dienen wel zelf een herbruikbare fles mee te brengen.”

In de benedenzaal van ‘t Torreke is er plaats voor tien studenten. Een plekje vooraf reserveren, is nodig.” (BF)

Reserveren kan via de website www.moorslede.be/blokkot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier