Studenten klinken (met alcoholvrij bier) op De Warmste Week

Studenten konden kiezen tussen de gewone pintjes maar in het assortiment zat ook fruitig bier. © TVK
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Een alcoholvrije cantus, het lijkt een beetje paradoxaal. Maandagavond organiseert Epicratis op de campus Kulak in Kortrijk een Warmste Wantus, een cantus voor De Warmste Week dus. “Niet iedereen was er voor te vinden”, lacht preses Arnaud Bouckaert. “Maar al bij al liepen de inschrijving vlot binnen.” De opbrengst gaat naar vzw Tejo.

Een vijftigtal studenten zakte maandagavond af naar de campus Kulak in Kortrijk om te klinken voor het goede doel. Het was echter niet zomaar een cantus: de Warmste Wantus onderscheidt zich van het normale zang- en drinkfestijn onder studenten omdat er enkel alcoholvrij bier werd geserveerd.

“Omdat De Warmste Week dit jaar naar Kortrijk komt, wilden we zeker en vast iets doen. In groep kwam naar voren om een cantus te organiseren, iets wat we allemaal wel goed kunnen en graag doen”, knipoogt preses Arnaud Bouckaert. “Maar een concrete uitwerking bleef uit. Tot het idee kwam om die cantus met alcoholvrij bier te laten verlopen. Niet iedereen was er meteen voor te vinden want er moest natuurlijk inkom betaald worden en om dan nog eens alcoholvrij bier te drinken Maar al bij al liepen de inschrijvingen mooi binnen en zijn we best tevreden met het resultaat.”

Geen Zweetkelder

Normaal gaan cantussen door in de Zweetkelder maar voor de gelegenheid zochten de studenten het hogerop, in de gebouwen van Kulak zelf. Een unicum want dergelijke studentenactiviteiten vinden er bijna nooit plaats. “Mama en papa zullen tevreden zijn want er was een algemene onthouding van alcoholische dranken.We tonen hiermee aan dat we ons ook kunnen amuseren zonder alcohol en hopen hiermee toch het studentenbeeld naar de buitenwereld ook een beetje te veranderen.”

We gaan vanavond zonder kater naar huis. Als we al een kater hebben zal het van het plezier en het amusement zijn. Langs de andere kant, met de examens in het zicht is het zeker positief dat we alcohol wat mijden, onze hersens moeten paraat blijven voor de studies”, besluit de preses met de knipoog.

Als goede doel opteerde Epicrates voor Tejo vzw. “Met Kulak steunen we met al onze acties twee goede doelen, namelijk De Kier vzw en Tejo vzw. Studenten kunnen zelf kiezen welk doel ze willen steunen met hun acties. Vanavond werd gekozen voor Tejo vzw omdat dit heel dicht bij de leefwereld van de studenten aanleunt“, aldus Josefine-Charlotte Soen, Onderzoek en Externe Relaties bij Kulak.