Studenten Jinte, Febe en Inez organiseren ‘Glow for Charity’ voor De Pinker in Poperinge

De initiatiefnemers van de loopwedstrijd: Febe Depreiter, Jinte Verdonck en Inez Mertens. © gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De studenten bachelor LO-bewegingsrecreatie kregen vorig jaar de opdracht om een evenement te organiseren dat iets ‘vernieuwend’ had. Jinte Verdonck, Febe Depreiter en Inez Mertens besloten om een glow in the darkrun te organiseren in Poperinge. ‘Glow for Charity’ wordt op zaterdag 6 november georganiseerd. De opbrengst gaat naar BuSo Spalier – De Pinker, de school voor buitengewoon onderwijs van De Lovie.

“Met een loopevenement kunnen we een ruim doelpubliek bereiken en het glow in the darkthema zorgt voor een unieke belevenis”, zegt Jinte Verdonck uit Poperinge. Ze zit momenteel in haar derde jaar bachelor LO-bewegingsrecreatie. Samen met haar medestudenten Febe Depreiter en Inez Mertens organiseert ze de ‘Glow for Charity’.

“De opbrengst aan een goed doel schenken moest niet van onze school, maar we zouden ons er niet zo goed bij voelen als we alle opbrengst gewoon voor onszelf zouden houden en daarom waren we het er snel over eens dat we alle winst zouden wegschenken.”

“Omdat we zelf een sportrichting volgen, leek het ons evident om het geld dan ook te schenken aan een goed doel dat het geld zou kunnen gebruiken voor iets dat sportgerelateerd is”, vertelt Jinte.

“Na wat denken kwamen we bij De Pinker, afdeling Spalier, terecht. Deze leerlingen hebben ook veel nood aan bewegingsactiviteiten. Zij hebben gocarts waar hun leerlingen mee kunnen rijden, maar deze zijn aan vernieuwing toe. Het leek ons een fijn idee als zij dus met onze winst nieuwe gocarts zouden kunnen kopen voor hun leerlingen!”

Nieuwe datum

‘Glow for Charity’ zou normaal in april 2021 georganiseerd worden, maar corona gooide roet in het eten. “Alles was georganiseerd en alles was uitgewerkt. We hadden al heel wat inschrijvingen en we hadden alles, in samenspraak met stad Poperinge, coronaproof georganiseerd. Een week voor het evenement kregen we plots het nieuws dat het toch niet mocht doorgaan omwille van de stijgende coronacijfers. Dit was natuurlijk een domper. Voor school waren onze voorbereidingen voldoende, we moesten het dus niet meer opnieuw organiseren. Wij vonden dit jammer. We hadden ook sponsors en vonden dat we ten opzichte van hen dit ook niet zomaar konden laten voorbijgaan. We bleven niet bij de pakken zitten en prikten een nieuwe datum.”

Op zaterdag 6 november hopen Jinte, Febe en Inez toch nog een succesvolle ‘Glow for Charity’ te organiseren. “We doen dit dus niet meer als schoolopdracht maar op vrijwillige basis, voor Spalier en voor onze sponsors. We hopen dat de deelnemers zich goed amuseren. Hoe meer deelnemers, hoe meer opbrengst we kunnen schenken aan De Pinker. We voorzien ook doorlopend BBQ-worsten en een drankstand op het Oudstrijdersplein, de startlocatie.”

Er is een kidstoer van 1 kilometer (3 euro) en die start om 18 uur. De 4 kilometer (12 euro) start om 18.30 uur en de 8 kilometer (12 euro) om 19.30 uur. Inschrijven voor ‘Glow for Charity’ kan nog tot 31 oktober en kan door te mailen naar inschrijvingen.glowforcharity@outlook.com met vermelding van de namen van de deelnemers en de afstand. Na de mail krijg je verdere instructies voor de betaling. Meer informatie via de Facebookpagina ‘Glow for Charity’.

(LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.