Studenten dingen mee naar winst in Bar Abbaye-challenge

Van links naar rechts Tjesney Mergaert, Imke Bendels, Preben Hamers, Jonas Vandenberghe en Arne Vandenberghe© GF
Van links naar rechts Tjesney Mergaert, Imke Bendels, Preben Hamers, Jonas Vandenberghe en Arne Vandenberghe© GF
Redactie KW

Na een zwaar coronajaar voor studenten, met voornamelijk onlinelessen en geen echt studentenleven, heeft een groepje bevriende studenten zich verenigd in de bubbel ‘Return to monke’. Samen dingen ze mee naar de hoofdprijs in de wedstrijd van de Oudenburgse pop-upbar Bar Abbaye.

Sinds de jongste versoepelingen zien de vrienden uit de wijde omgeving van Oostende elkaar steeds meer terug. Als Bar Abbaye-bubbel kunnen ze dat doen tijdens leuke en creatieve challenges. De perfecte manier om een jaar vol afzondering goed te maken en de vriendschapsbanden nieuw leven in te blazen. Voor de tweede Bar Abbaye-challenge maakten ze een remake van ‘The bad touch’ van Bloodhound Gang in hun kenmerkende apenpakken (foto). Een muziekvideo vol inside jokes, zoals de apen dat zijn, gestuntel, gelach en vooral vriendschap, want dat is wat hen allemaal verbind en ervoor gezorgd heeft dat ze dit heftige jaar overleefd hebben. Vriendschap is wat deze hechte studentengroep uitstraalt, en dat is dan ook de leuze van Bar Abbaye: Op vriendschap, op vriendschap, op vriendschap, op vriendschap!

Op de foto zien we van links naar rechts Tjesney Mergaert, Imke Bendels, Preben Hamers, Jonas Vandenberghe en Arne Vandenberghe. Op de foto ontbreken wegens examens Kai-Ya Jansens, Amber Degoe, Robbe Lesaffre, Gust Deprez en Stijn Lams.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier